Κοινές δηλώσεις Νετανιάχου – Μνούτσιν: Επαίσχυντη και καταδικαστέα η εισβολή στο Καπιτώλιο

File Photo: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ισραηλινή Βουλή. EPA, YONATAN SINDEL μέσω ΚΥΠΕ




Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν χαρακτήρισε σήμερα «εντελώς απαράδεκτα» τα βίαια επεισόδια στην αμερικανική πρωτεύουσα και ζήτησε «σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία».

«Οι βιαιότητες χθες βράδυ στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον είναι εντελώς απαράδεκτες. Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε ο Μνούτσιν κατά τη διάρκειά επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ

«Η δημοκρατία μας θα υπερισχύσει και οι θεσμοί μας θα παραμείνουν ισχυροί. Τώρα είναι η ώρα το έθνος μας να ενωθεί και να σεβαστεί την δημοκρατική διαδικασία στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μνούτσιν, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για να συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε κοινές δηλώσεις, που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, με τον Μνούτσιν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την εισβολή διαδηλωτών στο αμερικανικό Καπιτώλιο «επαίσχυντη» και καταδικαστέα ενέργεια και δήλωσε πως δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι θα «υπερισχύσει η αμερικανική δημοκρατία», προσθέτοντας:»Ανέκαθεν υπερίσχυε».

Με πληροφορίες από Reuters – AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μέρκελ: Με θύμωσαν και με λύπησαν οι εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: