Καταθέτει στον εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης η Σοφία Μπεκατώρου

File Photo: H Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατώρου. Η καταγγελία της στον εισαγγελέα για τον βιασμό ανήλικης ιστιοπλόου οδήγησε στη σύλληψη του προπονητή. Φωτογραφία via youtube




Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα βρεθεί την Τετάρτη το πρωί η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία καλείται να καταθέσει για όσα κατήγγειλεσε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για την υπόθεση.

Παρά το γεγονός ότι η καταγγελία Μπεκατώρου αφορά σε περιστατικό το οποίο έχει παραγραφεί, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Με την κλήση της κυρίας Μπεκατώρου από τον εισαγγελέα ανοίγει η επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών της, καθώς η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει αναλυτικά για την υπόθεση.

H νομική εκπροσώπηση

Στο μεταξύ η Ολυμπιονίκης -σύμφωνα με επιθυμία της- δεν θα εκπροσωπηθεί από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του, το δικηγορικό γραφείο του Νίκου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αναφέρει σχετικά:

«Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

Ευχόμαστε στην κ. Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Σε δήλωση που έκανε χτες το βράδυ η Σοφία Μπεκατώρου μέσα από τον λογαριασμό της στο facebook, εξήγησε γιατί δεν θέλει να εκπροσωπηθεί νομικά από το δικηγορικό γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Κωνσταντόπουλου:

«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».– με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η Νίκη Μπακογιάννη μίλησε στην ΕΡΤ για τη δική της σοκαριστική εμπειρία: Ντροπή, φόβος, ενοχές…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: