Κατάθεση “βόμβα” Μπεκατώρου: Κατονόμασε συναθλήτριά της – θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου (Κ) αποχωρεί από την Εισαγγελία, μετά την κατάθεσή της για τις σοβαρές καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, Αθήνα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Επί τρεις ώρες κατέθετε ενώπιον του Εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου η Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των όσων αφορούν στην δική της περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, κατονόμασε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριάς της η οποία επίσης έπεσε θύμα κακοποίησης και μάλιστα σε χρόνο [μικρότερο της 15ετίας] που δεν επιτρέπει παραγραφή του αδικήματος.

Η Σοφία Μπεκατώρου όπως δημοσίως έχει καταγγείλει έπεσε θύμα σεξουαλικής΄κακοποίησης πριν 23 χρόνια, οπότε το αδίκημα έχει προ πολλού παραγραφεί. Αυτό δεν εμπόδισε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης καθώς οι εισαγγελικές αρχές άνοιξαν την έρευνα για να ενθαρρυνθούν και άλλοι άνθρωποι να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής βίας και ταπείνωσης τα οποία να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Οπότε, πλέον άλλη τροπή παίρνει η  υπόθεση με την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας με την νέα καταγγελία Μπεκατώρου για την συναθλήτριά της.

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά εκτός από τη δίκη της περίπτωση δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Πολλοί εκτιμούν ότι ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής θα ανοίξουν στόματα που επί σειρά ετών παρέμεναν σιωπηλά για οδυνηρές πράξεις και ότι το τέλος της έρευνας που ξεκίνησε με την κατάθεση της κ. Μπεκατώρου θα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης για εξηγήσεις πρόσωπα που επί σειρά ετών παρέμεναν στο απυρόβλητο.

Η κ. Μπεκατώρου επί τρίωρο έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελλόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της η  Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε:

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του αθλητισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τρίωρη κατάθεση Μπεκατώρου στον εισαγγελέα: Ελπίζω να βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: