Καταγγελία: Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου… Με κακοποίησε ψυχικά ο Γιώργος Κιμούλης

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη στη συνέντευξή της στο Μέγκα. Photo via Mega TV




Η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η ηθοποιός που πρώτη πριν αρκετά χρόνια είχε μιλήσει για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη απέναντι στους ηθοποιούς, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» του Mega.

Η ηθοποιός τάχτηκε υπέρ της Ζέτας Δούκα για τις καταγγελίες που έκανε proχθες στο MEGA σχετικά με την λεκτική αλλά και σωματική βία που άσκησε σε αυτήν ο Γιώργος Κιμούλης.

«Εγώ ήμουν ένα κορίτσι 25 χρονών, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή την δύναμη στο χώρο. Φοβόμουν ότι αν έβγαινα να μιλήσω και αν έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο, μπορεί και να μην ξαναδούλευα. Και εγώ έβγαζα τα χρήματά μου για να ζήσω από αυτή τη δουλειά. Μετά τη συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Ήξερε πολύ καλά ότι εγώ για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης για να βγαίνω στη σκηνή και να μιλάω. Έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε γιατρούς για να θεραπεύσω τις φωνητικές μου χορδές. Είναι ένα πρόβλημα που με ακολουθεί ακόμα».

Σύμφωνα με την ηθοποιός όταν έκαναν την παράσταση «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα» και ενώ ήταν πολύ χαρούμενη για αυτή την παράσταση αντιμετώπισε μια λεκτική επίθεση άνευ προηγουμένου από τον Γιώργο Κιμούλη.

«Στις πρόβες πήγαν όλα περίφημα, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ανεβήκαμε στη σκηνή. Με κακοποίησε ψυχικά, το bullying που έχω υποστεί αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά την συνεργασία μου με τον Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν στη σκηνή να κάνω τη δουλειά και ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που μου έλεγε στο αυτί μου».

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη υποστήριξε ότι όλοι στο χώρο γνωρίζουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη. «Η φήμη του ξεπερνάει την παρουσία σου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ βγήκα και μίλησα από την πρώτη στιγμή, όταν τελείωσα την συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει. ‘Πες μου γιατί μου τα κάνεις όλα αυτά; Εσύ με επέλεξες να κάνουμε αυτή τη δουλειά’ τον ρώτησα. Δεν πήρα απάντηση. Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα για ποιο λόγο τα πέρασα όλα αυτά. Ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου. Ευτυχώς μετά συνάντησα ανθρώπους άλλους γιατί αλλιώς θα τα είχα εγκαταλείψει. Πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ, γεμάτο και να πάω στο σπίτι μου. ‘Η ψυχική σου ισορροπία και η υγεία σου είναι πάνω από την παράσταση, αν δεν μπορείς πρέπει να κλείσει το θέατρο’, μου είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Λάκης Λαζόπουλος» δήλωσε η ηθοποιός.

«Τώρα πια δεν φοβάμαι. Δεν ξεκίνησα τώρα και δεν φοβάμαι μήπως δεν βρω δουλειά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χρόνο να ωριμάσει όλο αυτό και να βγει να μιλήσει. Τώρα είναι η στιγμή να ακουστεί. Οταν εγώ μίλησα πρώτη πέρασε στα ψιλά» κατέληξε η ηθοποιός.

Συγκλονίζει η ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα για τη σεξουαλική βία που υπέστη

Στον απόηχο των καταγγελιών της Ζέτας Δούκα και άλλων ηθοποιών κατά του Γιώργου Κιμούλη, σοκ προκαλεί και η καταγγελία μέσω του MEGA, για σεξουαλική κακοποίηση, της γνωστής ηθοποιού Δήμητρας Παπαδήμα. Η κ. Παπαδήμα καταγγέλλει ότι σκηνοθέτης νεαρής ηλικίας άσκησε προ ετών σεξουαλική βία εις βάρος της, με αποτέλεσμα να την στείλει στον ψυχίατρο.

Μετά τον χώρο του αθλητισμού και σε αυτόν του θεάτρου φαίνεται πως σπάει η σιωπή και η μια καταγγελία για βία, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση διαδέχεται την άλλη.

Μετά τη Ζέτα Δούκα, η ηθοποιός, Δήμητρα Παπαδήμα αποκαλύπτει αποκλειστικά στο MEGA, πως έχει υποστεί βία όλων των ειδών, από νεαρή ηλικία. Η ίδια δηλώνει πως χρειάστηκε ακόμα και φαρμακευτική αγωγή, για να ξεπεράσει τα βιώματά της και ξεκαθαρίζει πως είναι έτοιμη να αποκαλύψει ακόμη και το πρόσωπο γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού στον εισαγγελέα.

«Δέχτηκα μία σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης, σε παράσταση, που αυτό αν μου ζητηθεί από τον εισαγγελέα, ευχαρίστως να πάω να το καταθέσω. Κι αυτό από άνθρωπο με εξουσία και νέας ηλικίας. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου. Αν μου ζητήσει εισαγγελέας να καταθέσω, έχω να καταθέσω πάρα πολλά και να μπούνε πράγματα στη θέση τους, αν μπορεί να γίνει αυτό ποτέ», είπε.

  • Το «ξεσκέπασμα» σημαίνει ανεργία

Όπως εξομολογείται, ο φόβος της ανεργίας την έκανε να μείνει σιωπηλή όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, δεν δίστασε να αμυνθεί σε όσους επιχείρησαν να την παρενοχλήσουν, αδιαφορώντας για το τίμημα.

Οι ιστορίες των γυναικών που αποφασίζουν να πουν τώρα τη δική τους αλήθεια, μπορεί να διαφέρουν. Όμως οι πληγές που άφησαν οι θύτες από θέσεις εξουσίας, έχουν το ίδιο μαύρο χρώμα.

  • «Ημασταν μπροστά σε πολλά περιστατικά»

Συμπρωταγωνιστές της σε εκείνη την παράσταση, η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς, με επίσημη ανακοίνωση, πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ της ηθοποιού.

«Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης Closer στην οποία συμμετείχαμε κι εμείς. Δυστυχώς, ήμασταν μπροστά σε πολλά περιστατικά τα οποία ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της».

  • «Με φόβισες, δεν θα επιτρέψω να το ξανακάνεις»

Παράλληλα, η Κατερίνα Γερονικολού, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό.

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. […] Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας. Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος».

  • «Ο Κιμούλης δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα στους ηθοποιούς»

Το πρωί της Τετάρτης (27/1), η Μιμή Ντενίση βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε για την καταγγελία της Ζέτας Δούκα κατά του Γιώργου Κιμούλη, τονίζοντας ότι γνώριζε πολλές φήμες που ακολουθούν τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό.

«Δεν μπορεί να φέρεσαι σε κανέναν ηθοποιό που είναι στη σκηνή και να επικαλείσαι “λόγους εκπαίδευσης”. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Γιώργος είναι να ζητήσει συγγνώμη» ανέφερε, αρχικά, η Μιμή Ντενίση.

Σοκ: Αυνανιζόμενο σκηνοθέτη και κακοποίηση επί σκηνής καταγγέλλουν Αναστασοπούλου & Κωνσταντινίδη

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι η Κατερίνα Γερονικολού είναι ευγενική, δε δημιουργεί ποτέ πρόβλημα και την πιστεύει. «Ο Γιώργος είναι ένας δύσκολος θιασάρχης. Εγώ προσωπικά έχω καλή σχέση με τον Γιώργο. Δεν έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο. Δεν τον ξέρω πως λειτουργεί με τους συνεργάτες του. Αυτό που ξέρω είναι τις κοπέλες. Η Γερονικολού είναι μαζί μου 10 χρόνια. Είναι παιδί μου, είναι τέλειος συνεργάτης. Τη Ζέτα την ξέρω και την εκτιμώ πάρα πολύ. Δε πιστεύω ότι καμία γυναίκα βγαίνει και λέει ψέματα που θίγουν και την ίδια. Καμία δε θα το κάνει. Ποια ηθοποιός θα βγει να πει ότι την κλώτσησαν;

Ο Γιώργος δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη πως δε φέρεται καλά στους ηθοποιούς. Έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα. Και άλλοι. Όχι μόνο ο Γιώργος. Εγώ ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Στο θέατρο γνωριζόμαστε. Η Γερονικολού μου είχε πει ότι είναι στα δικαστήρια, γιατί της χρωστούσε τα χρήματά της από την παράσταση. Έτσι ξέρω. Δεν είχαμε μιλήσει για άλλα πράγματα» κατέληξε η Μιμή Ντενίση.

  • Ίσως η χειρότερη συνεργασία μου – Μιλούσαμε μόνο στη σκηνή

Για τη δική της εμπειρία από τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» η Φαίη Ξυλά. Η ηθοποιός που έχει συνεργαστεί μαζί του σε δυο θεατρικά έργα ανέφερε πως αυτές οι συνεργασίες της ήταν από τις πιο δύσκολες στη ζωή της.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως η χειρότερη συνεργασία μου αυτή με τον Γιώργο Κιμούλη. Από εκεί και πέρα έβαλα τα όρια μου με αποτέλεσμα να έχουμε μια συνεργασία χωρίς καμία επαφή, που δεν είχαμε καμία συνομιλία. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία, πολύ δύσκολα. Θεωρώ απαράδεκτο ο οποιοσδήποτε να εκμεταλλεύεται τη θέση του ως σκηνοθέτης ή θιασάρχης. Αν η κοπέλα δέχτηκε σωματική ή λεκτική βία ή όλα αυτά που περιγράφει είναι καταδικαστέο… Εμείς με τον Γιώργο Κιμούλη είχαμε άλλα ζητήματα που αν τα πω μειώνουμε το περιστατικό», ανέφερε η Φαίη Ξυλά.

  • «Απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα»

Άλλη μία ηθοποιός που δεν έχει καλές αναμνήσεις από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη η οποία συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών, το 2007, και μάλιστα στην ίδια παράσταση από την οποία είχε αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η ίδια είχε μοιραστεί τότε με τους δικούς της ανθρώπους πως είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά εκείνη την περίοδο. Γεγονός που επιβεβαίωσε και σήμερα με δηλώσεις στο Ladylike.gr εξομολογούμενη: «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι». Η ηθοποιός, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στη δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία, αλλά μόνον επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ: MEGA, ΕΘΝΟΣ

Καταδίκες στην Ελλάδα για τους 12 νεκρούς στην πυρκαγιά το 2014 του Norman Atlantic: Δίκη και στην Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: