Κάνουν στο σταυρό τους και ανοίγουν τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου: SMS και πρόστιμα

Κόσμος στέκεται στην ουρά έξω από εμπορικά καταστήματα, στην Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Σήμερα έγινε το άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου με βάση το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




«Ναι» με επιφυλάξεις δίνει η επιτροπή των ειδικών στο άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Επισημαίνουν όμως ταυτόχρονα ότι σε τυχόν επιδείνωση αυτά θα ξανακλείσουν.

Παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων και λοιμωξιολόγων. Ο υπουργός παρουσίασε το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV η έγκριση δόθηκε από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, αλλά οι αγορές θα γίνονται σε όλη την επικράτεια με αυστηρούς περιορισμούς.

  • Οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop. Ωστόσο, θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033. Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή αυτές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο του κορωναϊού είναι αυξημένο. Σ’ αυτές, δεν θα ισχύσει καθόλου το click in shop και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με το click away, δηλαδή με την παραλαβή των προϊόντων από την πόρτα κι όχι εντός του καταστήματος.

Παρότι οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής, συμφωνούν να δοθεί μία ανάσα στην αγορά και τους πολίτες, από την άλλη όμως ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει ένα επιδημικό ξέσπασμα προς το τέλος του μήνα. Γεγονός βέβαια που θα τους οδηγήσει αυτομάτως να εισηγηθούν ένα άμεσο νέο κλείσιμο της αγοράς. Ειδικά στην Αττική, όπου οι νοσηλείες ακόμα και σε απλές κλίνες Covid παρουσιάζουν αυξητική τάση, οι λοιμωξιολόγοι είναι ξεκάθαροι ότι μόλις αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση θα συστήσουν άμεσα λουκέτο εκ νέου.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ανοιγμα λιανεμπορίου έδειξε ο Μητσοτάκης: Στα 500 ευρώ το πρόστιμο, επίθεση στον Τσίπρα για τα… εμβολιόδεντρα [live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: