Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί του πληθυσμού σε Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

File Photo κανονικά εξελίσεται η διαδικασία εμβολιασμών σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο για τον COVID-19,.ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου ανέφερε ότι «στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου οι εμβολιασμοί του πληθυσμού γίνονται αυτή την εβδομάδα καθημερινώς.

Περίπου 84 άτομα, ηλικίας 80 – 85 ετών,  εμβολιάζονται καθημερινά, τα οποία έχουν κλείσει ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού».

Πρόσθεσε ότι «εκτός από τα ηλικιωμένα άτομα, εμβολιάζονται και άτομα της πρώτης γραμμής, δηλαδή γιατροί και νοσοκόμοι τόσο από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου όσο και από τον ιδιωτικό τομέα που είναι εγγεγραμμένοι στην Πύλη Εμβολιασμού.

Ανέφερε ακόμα ότι «την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί θα γίνουν από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη για άτομα άνω των 95 ετών τα οποία έκλεισαν ραντεβού από την Πύλη Εμβολιασμού και τα εναπομείναντα άτομα της πρώτης γραμμής, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου και του ιδιωτικού τομέα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «τα φιαλίδια με το εμβόλιο φυλάσσονται στην κατάψυξη στους – 70 βαθμούς Κελσίου, ενώ διατηρούνται εκτός κατάψυξης μέχρι και 48 ώρες. Οι νοσηλευτές που κάνουν τους εμβολιασμούς πρέπει να έχουν επιπλέον άτομα προκειμένου να πάρουν το εμβόλιο».

Ωστόσο, συνέχισε «το φιαλίδιο μπορεί να βγάλει 5 ή και 6 εμβόλια, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο των δύο φιαλιδίων να δώσει ακόμα ένα εμβόλιο. Οι νοσηλευτές, κατόπιν οδηγιών των Ιατρικών Υπηρεσιών, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αξιοποιηθεί και η τελευταία σταγόνα του εμβολίου, καλώντας τη τελευταία στιγμή να εμβολιαστούν, άτομα της πρώτης γραμμής».

Όσον αφορά τη Λάρνακα στο Τμήμα Εμβολιασμών του παλαιού Νοσοκομείου περίπου 100 άτομα άνω των 80 ετών, εμβολιάζονται καθημερινά.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό μεταβαίνει στα Εμβολιαστικά Κέντρα με την ταυτότητα του και αφού επιβεβαιωθεί πως έγινε η εγγραφή τους στην Πύλη Εμβολιασμού, τότε γίνεται ο εμβολιασμός.

Ακολούθως οι πολίτες παραμένουν στο χώρο για 15 περίπου λεπτά σε περίπτωση που ενδεχομένως πάθουν οτιδήποτε από το εμβόλιο και στη συνέχεια αναχωρούν αφού πρώτα πάρουν το έγγραφο στο οποίο σημειώνεται  το ραντεβού τους για την επόμενη δόση του εμβολίου.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέττου

Λάρνακα, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Δεν σημειώθηκαν ζημιές σε Λάρνακα και Αμμόχωστο από τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: