Πλήρης σύγχυση κυβέρνησης και ειδικών για λιανεμπόριο με click way και click in shop

File Photo: Κόσμος περπατά στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ είναι σε ισχύ τα μετρά περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Mε συνδυασμό των μεθόδων click in shop αλλά και click away και με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, έχει προταθεί να ανοίξει το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταμπουλίδης, ανέφερε ότι οι εισηγήσεις για τις 18 Ιανουαρίου, αφορούν σε καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε κάθε περίπτωση αφού προηγουμένως θα έχει συζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Εάν δοθεί το «πράσινο φως», οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της ερχόμενης Παρασκευής.

Ανάλογες πληροφορίες δημοσιεύει και η εφημερίδα «Καθημερινή», αναφέροντας ότι η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης προς το Μέγαρο Μαξίμου είναι η επαναλειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away –παραγγελία δηλαδή μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος ή μέσω τηλεφώνου και παραλαβή σε προκαθορισμένη ώρα έξω από το κατάστημα–, καθώς και με την εφαρμογή του μοντέλου click in shop –αγορές με ραντεβού μέσα στο κατάστημα– για τα εμπορικά καταστήματα των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος, από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Κατά την ίδια πηγή, παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμούν ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εκφράσει αντιρρήσεις στην παραπάνω πρόταση, αλλά τονίζουν ότι την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός.

Θεωρούν δε πως εάν δεν επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο άμεσα, δεν θα υπάρχει επιστροφή ούτε για τον κλάδο, αλλά ούτε για την ίδια την εθνική οικονομία.

Εάν τελικώς γίνει αποδεκτή η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης, τότε εκτιμάται ότι θα περιορίσει σημαντικά τις απώλειες που θα έχει η αγορά, ειδικά καθώς από χθες ξεκίνησαν οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες για την ώρα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Mε πληροφορίες από ANT1, Καθημερινή

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σενάρια για σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου, αργεί το λιανεμπόριο, προς 25 Ιανουαρίου η Γ΄Λυκείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: