Ομαλή μετάβαση θέλει τώρα ο Τραμπ: Δήλωσε ότι είναι κατά της βίας και κάλεσε τους Αμερικανούς να μειώσουν τις εντάσεις

File Photo: Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Λαμβάνοντας υπόψη τις αναφορές για περισσότερες διαδηλώσεις, ζητώ να μην υπάρχει βία, καμία παραβίαση του νόμου και κανένας  βανδαλισμός.

Την έκκληση έκανε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις 2 το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) και ενώ οι οπαδοί του συνεχίζουν τους σχεδιασμούς τους για να μεταβούν στην αμερικανική πρωτεύουσα και να σταματήσουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την προεδρική δήλωση, που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο:

Δεν υποστηρίζω αυτό και δεν το υποστηρίζει η Αμερική. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων και της ηρεμίας. Ευχαριστώ, καταλήγει ο πρόεδρος Τραμπ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Ο Πρόεδρος Τραμπ την Τετάρτη ζήτησε από “όλους τους Αμερικανούς” να βοηθήσουν “να μειώσουν τις εντάσεις και να ηρεμήσουν”, λέγοντας ότι αντιστέκεται στη βία “οποιουδήποτε είδους” – και ζητά από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

“Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, ζητώ να μην υπάρξει βία, ΟΧΙ παραβάσεις και ΟΧΙ βανδαλισμοί”, δήλωσε ο πρόεδρος σε δήλωση του Fox News.

“Δεν υποστηρίζω (τη βία) και δεν την υποστηρίζει η Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων και της ηρεμίας. Ευχαριστώ.”

Στο μεταξύ, ένας σύμβουλος του κ. Τραμπ είπε στο Fox News ότι η δήλωση θα δημοσιευτεί ως email από το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου. Στη συνέχεια, ο Λευκός Οίκος θα προσπαθήσει να δημοσιεύσει τη δήλωση σε όλους τους επίσημους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Πρόεδρος Τραμπ ζητά από όλους τους Αμερικανούς να συνεργαστούν μαζί του για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει μια ομαλή και ειρηνική μετάβαση την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε ένας ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ.

“Ο Πρόεδρος Τραμπ ζητά επίσης από τις εταιρείες της υψηλής τεχνολογίας να συνεργαστούν μαζί του σε αυτήν την προσπάθεια.” Ο σύμβουλος πρόσθεσε: “Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του έθνους μας και σίγουρα μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα και να μην συνεχίσουμε να παίζουμε κομματική πολιτική”.

HELLAS JOURNAL

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Άρχισε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο με βαριές κατηγορίες κατά Τραμπ: Στρατός στο Καπιτώλιο [εικόνες]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: