Υπόθεση κατασκοπείας συγκλονίζει το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό – Συλλήψεις στρατιωτικών

Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η είδηση περί σύλληψης τεσσάρων ατόμων με την κατηγορία της διαρροής απόρρητων πληροφοριών για τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν πράγματι πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας ή ένα ακόμη «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» του Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τρεις στρατιωτικοί και ένας πολίτης έχουν τεθεί υπό κράτηση μετά από έρευνα που ξεκίνησε από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ahval, η έρευνα αποκάλυψε ότι έχουν διαρρεύσει βασικές πληροφορίες σχετικά με τα ελικόπτερα, τα πλοία και τα όπλα του τουρκικού ναυτικού.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων δύο πρόσφατα συνταξιούχων αξιωματικών και ενός λοχία, κατηγορούνται για αποκάλυψη μυστικών κρατικών πληροφοριών, ανέφερε το Anadolu.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν ανώτατο αξιωματούχο από μια διεθνή ιδιωτική εταιρεία ενέργειας που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και πέντε άλλους με την κατηγορία της ενεργειακής κατασκοπείας.

Με πληροφορίες από Anadolu, Ahval 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο πρέσβης-υπηρέτης του Ερντογάν προδιαγράφει το τέλος του: Λευκωσία και Αθήνα πήραν λάθος δρόμο…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: