Ιδού τα έργα του κ. Τραμπ και των οπαδών του: Πέθανε η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο




Μία γυναίκα είναι το θέμα της ανεξέλεγκτης βίας στο Καπιτώλιο, που προκάλεσαν οι οπαδοί του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικρτύου MSNBC η γυναίκα έχασε τη ζωή της από τα τραύματα που προκλήθηκαν από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν σε σημεία της πόλης και εκρηκτικά. Η αστυνομία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα. Όποιοι κυκλοφορούν στους δρόμους θα συλλαμβάνονται.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία: AFP και Reuters:
Η γυναίκα η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν χθες Τετάρτη — καθώς οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν χάος για ώρες — διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, δήλωσαν εκπρόσωποι της μητροπολιτικής αστυνομικής διεύθυνσης της αμερικανικής πρωτεύουσας.

«Ναι, η ενήλικη που τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κηρύχθηκε (νεκρή) σε νοσοκομείο της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάστιν Στέρνμπεκ στο CNN. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Αλέινα Γκερτς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς ακόμη διενεργείται έρευνα.

(Με επιπλέον πληροφορίες από το CNN)

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Έγινε γνωστό ότι την εντολή για να αναπτυχθεί στους δρόμους η Εθνική Φρουρά έδωσε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, και όχι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας και του είπε ότι πρέπει να κατεβάσει αμέσως στην Ουάσιγκτον τους άνδρες και τις γυναίκες της Ε.Φ. Ο διορισμένος από τον κ. Τραμπ υπουργός, αρχικά αρνήθηκε να το πράξει. Αλλά άλλαξε γνώμη όταν έλαβε την εντλή του αντιπροέδρου Πενς.

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: Κατεβαίνει η Εθνική Φρουρά στους δρόμους της Ουάσιγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: