Η Vogue άλλαξε τα φώτα… στην Κάμαλα Χάρις και την εμφάνισε κάπως ασπρισμένη…

Λεπτομέρεια από την φωτογράφιση της Κάμαλα Χάρρις για την Vogue. Φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter η Vogue.




Ετσι κι αλλιώς η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις – πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ – είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εξαιρετικά δημοφιλής.

Η φωτογράφισή της για το εξώφυλλο της Vogue Φεβρουαρίου δεν θα μπορούσε να μην τραβήξει την προσοχή. Όμως, κάτι αναπάντεχο συνέβη…

Το διαπίστωσαν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό διότι, η Vogue ανάρτησε στον λογαριασμό του τις δυο φωτογραφίες της Κάμαλα, μια εκ των οποίων προορίζεται για το εξώφυλλο του τεύχους του περιοδικού για το Φεβρουάριο 2021.

Οι προσεκτικοί χρήστες διαπίστωσαν πως προφανώς λόγω φωτισμού, ξαφνικά η αφροαμερικανίδα Κάμαλα Χάρις … άσπρισε. Η πρώτη σχετική ανάρτηση ήταν αρκετή για να ξεσπάσει σάλος.

 

Πολλά σχόλια απέδιδαν στην Vogue μέχρι και …. ρατσιστικές δεύτερες σκέψεις. Ο καθένας βέβαια λέει ό,τι θέλει ή το “μακρύ και το κοντό του”. Πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που θεώρησαν πως τα πάνινα αθλητικά παπούτσια Converse που φορά στην φωτογράφιση η Κάμαλα δεν ήταν τα ενδεδειγμένα για την περίσταση.

Ωστόσο, οι χρήστες δεν μοιάζουν πολύ ενημερωμένοι καθώς η Κάμαλα έχει μανία με τα εν λόγω παπούτσια κι έχει τεράστια συλλογή μάλιστα χρωμάτων και σχεδίων… Είναι σχεδόν εμμονική μ’ αυτά.

Τα επικριτικά σχόλια δεν μπορούσαν φυσικά να έχουν στόχο την εκλεγμένη αντιπρόεδρο αλλά την υπεύθυνη του περιοδικού, την διευθύντρια ΄Αννα Γουίντουρ.

«Τι χάος!» έγραψε ο δημοσιογράφος των New York Times Γουατζαχάτ Άλι. «Η Άννα Γουίντουρ δεν πρέπει σίγουρα να έχει φίλους και συναδέρφους, μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρός ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue».

Από την πλευρά της, η Vogue διέψευσε οποιαδήποτε επιθυμία ή επιλογή να “επέμβει” στο χρώμα της επιδερμίδας της Χάρις. Οι περισσότεροι δείχνουν να μην πείθονται.

Το περιοδικό, πάντως, έτσι κι αλλιώς “έκανε ντόρο” για το επερχόμενο τεύχος του, και αναφέρει ότι δεν έχει επιλέξει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθεί.

Και οι δύο φωτογραφίες, όπως αναφέρει το CNN, τραβήχτηκαν από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για την φωτογράφηση της Μπιγιονσέ για την Vogue το 2018.

Οι επίμαχες φωτογραφίες της Κάμαλα Χάρις:

Στη μία φωτογραφία που ανάρτησε η Vogue στον λογαριασμό της παρουσιάζει την εκλεγμένη αντιπρόεδρο μπροστά από ροζ λαμέ κουρτίνα, να φοράει μαύρο σακάκι και μαύρο παντελόνι. Στα πόδια της τα διάσημα αγαπημένα αθλητικά της…

photo via Twitter@voguemagazine

Στη δεύτερη φωτογραφία η Κάμαλα Χάρις εμφανίζεται με ένα ταγιέρ σε γκρι- γαλάζιο χρώμα, με μεγάλα πέτα και λευκή μπλούζα από μέσα. Παπούτσια δεν φαίνονται….

photo via Twitter@voguemagazine

.

 

Από την πλευρά της, η «Vogue» αρνήθηκε ότι έχει «επέμβει» στο χρώμα του δέρματος της Καμάλα Χάρις για την φωτογράφιση αλλά η διαβεβαίωση αυτή δεν φαίνεται να έγινε δεκτή.

«Η ίδια η φωτογραφία δεν είναι τόσο χάλια. Απλά απέχει πολύ από τα πρότυπα της Vogue. Δεν την σκέφτηκαν καθόλου. Όπως όταν τελειώνεις τις ασκήσεις για το σπίτι την ημέρα, λίγο πριν τον καθορισμένο χρόνο παράδοσης», τουίταρε η ακτιβίστρια «LGBTQ» Σάρλοτ Κλάιμερ.

Το περιοδικό, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσει για το εξώφυλλό του ή εάν θα χρησιμοποιήσει και τις δύο.

Και οι δύο φωτογραφίες, όπως αναφέρει το CNN, τραβήχτηκαν από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για την φωτογράφηση της Μπιγιονσέ για την Vogue το 2018

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: