Η σύλληψη του προπονητή δίνει “δύναμη και ελπίδα” στην οικογένεια: Μεταφέρεται σήμερα στην Αθήνα

FILE PHOTO: Περιπολικό της ΕΛΑΣ. Πηγή φωτογραφίας amna_news (ΑΠΕ-ΜΠΕ)




Η άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης, μας δίνει δύναμη και ελπίδα, δηλώνει για τη σύλληψη του προπονητή, η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της αθλήτριας της ιστιοπλοϊας.

«Η άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας και η ταχύτατη κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών σε συνέχεια των καταθέσεών μας, έφεραν αποτέλεσμα και οδήγησαν στη σύλληψη του προπονητή και δράστη της καταγγελθείσας σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτό μας δίνει δύναμη και ελπίδα» δηλώνει η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της νεαρής αθλήτριας της ιστιοπλοΐας.

«Θα δώσουμε το παρόν σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας με σκοπό την παραδειγματική καταδίκη και τιμωρία του δράστη. Μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και κάθε άλλο πρόσωπο το οποίο έχει υποστεί κάθε μορφής βίαιη και ταπεινωτική μεταχείριση θα συνεχίσουμε μέχρι επιτέλους κάτι να αλλάξει.» καταλήγει η κ. Παπαπαντολέων.

Ο 38χρονος Τριαντάφυλλος Αποστόλου, συνοδεία αστυνομικών αναχώρησε από τη Σάμο χθες στις 21:10 με το πλοίο της γραμμής για να φτάσει στις 08:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: με την αποβίβαση του από το πλοίο θα οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, θα περάσει από τη Σήμανση για τη λήψη φωτογραφιών και δακτυλικών αποτυπωμάτων, από εκεί στον εισαγγελέα προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες και στη συνέχεια να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ένταλμα σύλληψης , το οποίο εκτελέστηκε την Κυριακή, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του προπονητή που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 χρόνων.

Ο 38χρονος σήμερα προπονητής, συνελήφθη στην Σάμο όπου διαμένει, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας για βαρύτατες κατηγορίες που φαίνεται να τελέστηκαν πριν από 9 χρόνια , όταν το θύμα ήταν έντεκα ετών.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που κατέθεσε, πρώτη μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με αφετηρία όσα η Ολυμιονίκης υποστήριξε για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Η κ. Μπεκατώρου έδωσε τα στοιχεία της υπόθεσης στον κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη,σήμερα, αθλήτρια

Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης αθλήτριας όσο και των γονιών της που ελήφθησαν από τον κ. Στεφανάτο τα τελευταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΜΗΤΕΡΑ

«Το παιδί μου είναι σε θέση να βγάλει τα εσώψυχα του. Θα γίνουν όλα με σειρά και με τη σωστή διαδικασία» αποκάλυψε μιλώντας στο ΘΕΜΑ η μητέρα της 20χρονης σήμερα πρωταθλήτριας δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ιστορία της ανήλικης που αποκαλύφθηκε μετά την κατάθεση στις αρχές της Σοφίας Μπεκατώρου δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων όχι μόνο για την ουσία της υπόθεσης αλλά και για το πώς χειρίστηκε η Αστυνομία αλλά και ο όμιλος στον οποίο ανήκε τότε το 11χρονο κοριτσάκι.

Η μητέρα της επιβεβαίωσε ότι υπήρξε καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον βιασμό του παιδιού της όμως για άγνωστους λόγους η έρευνα δεν προχώρησε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποκαλύψεις της μικρής έγιναν το 2016 οπότε και ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα παραθαλάσσιου περιφερειακού δήμου της Αττικής.

«Το περιστατικό το είχαμε καταγγείλει στην Αστυνομία στο Α.Τ (σ.σ αναφέρει το τμήμα)» λέει η μητέρα της πρωταθλήτριας ενώ στην ερώτηση γιατί η υπόθεση δεν προχώρησε αποκρίθηκε πως «Αυτές τις λεπτομέρειες, θα τις μάθει ο εισαγγελέας. Υπάρχουν λόγοι για όλα. Για όλα! Υπάρχουν αποδείξεις για όλα» επισημαίνοντας ότι «Μόλις τελειώσω με τον εισαγγελέα τότε θα πούμε πολλά. Κάναμε τόσα χρόνια υπομονή για αυτή την υπόθεση και τώρα έχει μπει στο δρόμο της δικαιοσύνης».

Η αποκάλυψη από την 20χρονη που σόκαρε το πανελλήνιο

«Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», είπε για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας αποκλειστικά στο OPEN TV και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο. Για την νεαρή αθλήτρια ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου.

Πριν από περίπου 10 χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει.

«Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», είπε για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Προβληματισμός στα όρια πανικού για τα 32 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: