Οι ψηφοφόροι του Τραμπ εξακολουθούν να αρνούνται τη νίκη Μπάιντεν: Πιστεύουν ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο αεροσκάφος για τη Βάση Άντριου, Μέριλαντ, ΗΠΑ, 20 Ιανουαρίου 2021. EPA, Stefani Reynolds




Ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και περίπου 75 εκατομμύρια συμπατριώτες τους και αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν σήμερα την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Εξακολουθούν να αρνούνται τη νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές, διαβεβαιώνουν ότι οι ταραχές στο Καπιτώλιο δεν προκλήθηκαν από υποστηρικτές του Τραμπ και φοβούνται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα τους φιμώσει.
Την ίδια ώρα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προχωρήσει σε δημιουργία δικού του κόμματος με το όνομα «κόμμα πατριωτών» δοθέντος ότι το κλίμα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων δεν ευνοεί ακόμη μια υποψηφιότητα. Ήδη πολλά είναι τα στελέχη εκείνα που του γύρισαν την πλάτη.
Ακολουθούν μαρτυρίες ψηφοφόρων του Τραμπ, που συνέλεξε τηλεφωνικά το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όταν ορκίστηκε ο Τραμπ, ήμουν τόσο χαρούμενη… Τώρα, δεν θέλω να δω τηλεόραση», είπε χαρακτηριστικά η Γκία Μάξον, καθηγήτρια γκόγκας, πιστή καθολική και ένθερμη οπαδός του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

«Είχα πάει σε δύο συγκεντρώσεις του Τραμπ, ήταν εκπληκτικές εμπειρίες, απίστευτα θετικές και χαρμόσυνες. Οι υποστηρικτές του Τραμπ δεν διαπράττουν τέτοιες βιαιότερες (σ.σ. όπως στο Καπιτώλιο), ήταν σκηνοθετημένες για να τους κάνουν να σιωπήσουν. Φοβάμαι, είμαι θυμωμένη. Έμεινα έκπληκτη που κάτι τέτοιο συνέβη στην Αμερική. Φοβόμουν για την ασφάλεια (του Τραμπ) αυτά τα τέσσερα χρόνια, προσπάθησαν τόσο πολύ να τον ρίξουν. Τελικά, βρήκαν τον τρόπο να τον δολοφονήσουν», είπε.

«Αλλά δεν πιστεύω ότι θα φύγει, αυτή θα είναι η αρχή κάποιου άλλου πράγματος, του Trump Media (σ.σ. όμιλος μέσων ενημέρωσης) ή κάποιου άλλου. Ελπίζω ότι θα ιδρυθεί ένα νέο κόμμα, το Κόμμα των Πατριωτών, αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο, το τέλος του δικομματισμού», κατέληξε.

Ο Ντακ ΜακΛίνκο, από την αγροτική κομητεία του Μπράντφορντ, στην Πενσιλβάνια, είπε ότι «δεν θέλει να δει να καταστρατηγείται το Σύνταγμα». «Αν οι Δημοκρατικοί καταργήσουν το κολέγιο των εκλεκτόρων, η αγροτική Πενσιλβάνια, η αγροτική Αμερική, δεν θα έχει πλέον φωνή, θα ακούγονται μόνο οι μεγάλες αστικές ζώνες», υποστήριξε.

«Η χώρα δεν ήταν ποτέ τόσο διχασμένη. Μας αντιμετωπίζουν σαν Ναζί. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είδε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης αμέσως μετά την απελευθέρωση, δεν υπάρχει χειρότερη προσβολή. Κι όμως, το κάνουν. Και μετά, λένε να ενώσουμε τη χώρα! Η διαδικασία καθαίρεσης (του Τραμπ) είναι αντισυνταγματική. Φαίνεται ότι ξεχνάνε πως τον ψήφισαν 75 εκατομμύρια άνθρωποι. Θα προσπαθήσουν να τον καταστρέψουν όταν φύγει, όμως εγώ πιστεύω ότι θα συνεχίσει να παίζει κάποιον ρόλο (…) Το (κίνημα του) λαϊκού εθνικισμού είναι μεγαλύτερο από τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα εξαφανιστεί», διαβεβαίωσε.

Η Σάρον ΜακΓκέτρικ, εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρεία στο Κλιαργουότερ της Φλόριντας είπε ότι «έχει την εντύπωση ότι (ο Μπάιντεν) θα ξηλώσει ό,τι έκανε ο Τραμπ».

«Θα ήθελα να δω να συνεχίζεται η μεταναστευτική πολιτική, με το τείχος (…) ή οι δασμοί σε βάρος της Κίνας… Έχω την εντύπωση ότι δεν θα έχουμε πλέον επιλογή, δεν θα έχουμε ελευθερία έκφρασης. Θέλουν επίσης να μας πάρουν τα όπλα», ισχυρίστηκε.

Για την ΜακΓκέτρικ, «όλη αυτή η κατάσταση με την Covid ενορχηστρώθηκε από την Κίνα, για να μας πολεμήσουν σε οικονομικό επίπεδο». Και επικαλέστηκε ως παράδειγμα την προσωπική της ιστορία: «Έχασα τη δουλειά μου τον Νοέμβριο του 2019 (…) βρήκα άλλη, ακριβώς πριν από την πανδημία (…) την ξανάχασα τον Οκτώβριο… Είμαι άγαμη μητέρα, έχω δυο παιδιά 28 και 18 ετών, όμως εγώ πληρώνω τους λογαριασμούς. Δεν υπάρχει πια μεσαία τάξη, μόνο πλούσιοι και φτωχοί. (…) Εγώ βγάζω 31.000 δολάρια τον χρόνο, οι στατιστικές δείχνουν ότι ανήκω στους φτωχούς. Ίσως δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο προκατειλημμένη ότι (ο Τζο Μπάιντεν) δεν θα κάνει πράγματα για τη χώρα, όμως απλώς δεν του έχω εμπιστοσύνη, όπως είχα στον Τραμπ», κατέληξε.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Ενότητα ζήτησε και υποσχέθηκε ο Μπάιντεν στο πρώτο του διάγγελμα ως πρόεδρος

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: