Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη και εδώ όπως και στο εξωτερικό, δήλωσε ο Μάικ Πομπέο

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψή του στο Μάντισον της πολιτείας του Γουϊσκόνσιν. State Department Photo by Ron Przysucha




Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, πιστός συνεργάτης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε χθες Τετάρτη τη βία οπαδών του μεγιστάνα που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και πάντοτε υποστηρίζω το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί να διαδηλώνει ειρηνικά για να διατρανώνει τις πεποιθήσεις του και τους σκοπούς του», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω Twitter.

«Όμως η βία, το να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια άλλων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι επιφορτισμένοι να εγγυώνται την ασφάλεια όλων μας, είναι απαράδεκτη, εδώ όπως και στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

— Ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους καταδίκασε σήμερα τις ταραχές στο αμερικανικό Καπιτώλιο και δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος από την «απερίσκεπτη συμπεριφορά μερικών πολιτικών ηγετών μετά τις εκλογές».

«Είναι ένα εξοργιστικό και σπαραξικάρδιο θέαμα», υπογραμμίζει ο Μπους σε δήλωσή του. «Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία — όχι στη δημοκρατία μας».

Ο ίδιος προσθέτει πως η βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο έγινε από «ανθρώπους των οποίων τα πάθη πυροδοτήθηκαν από ψεύδη και ψευδείς ελπίδες. Η ανταρσία μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στο έθνος και τη φήμη μας».

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Παίρνει τα ηνία της Αμερικής ο αντιπρόεδρος Πενς; Ποιό το επόμενο βήμα; Αντικατάσταση Τραμπ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: