Η Πελόσι απαιτεί να φύγει ο Τραμπ τώρα: Διαφορετικά θα προχωρήσει σε παραπομπή του για ανταρσία

Η Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον. EPA, JIM LO SCALZO




Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι ζήτησε να εκδιωχθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία με την χρήση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος, διαφορετικά θα προχωρήσει στην παραπομπή του για την “εξέγερση” και την εισβολή εναντίον του Καπιτωλίου

Η Πρόεδρος της Βουλής ζητά την άμεση απομάκρυνση του Προέδρου Τραμπ από το Λευκό Οίκο τώρα και όχι στις 20 Ιανουαρίου.

“Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποκίνησε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής”, λέει η κ. Πελόσι. “Ο πρόεδρος έχει διαπράξει μια ανείπωτη επίθεση εναντίον του έθνους μας και του λαού μας”, πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε επίσης να παραιτηθεί ο επικεφαλής της φρουράς του Καπιτωλίου.

Η Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως ο απερχόμενος πρόεδρος διέπραξε μια «στασιαστική πράξη» και κάλεσε για την άμεση απομάκρυνση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα από την προεδρία μέσω της προσφυγής στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, μια μέρα μετά την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε μια ένοπλη εξέγερση εναντίον της Αμερικής», δήλωσε η Πελόζι σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο.

Ο Τραμπ είναι ένας «πολύ επικίνδυνος άνθρωπος», δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι πρόεδρος, είπε.

Τόνισε πως αναμένει γρήγορα μια απόφαση από τον Πενς αν θα προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής κατά του απερχόμενου προέδρου.

Η αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία είναι μια «επείγουσα ανάγκη υψίστης σημασίας», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο και τους υποστηρικτές του για συμμετοχή σε ένα «αποτυχημένο πραξικόπημα».

Η Πελόζι κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει αμέσως στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για να κηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ «ακατάλληλο» να κυβερνήσει, λέγοντας ότι ελπίζει να έχει την απάντηση του αντιπροέδρου «σήμερα».

Αν ο Πενς δεν το πράξει, το Κογκρέσο «μπορεί να είναι έτοιμο να προχωρήσει σε διαδικασίες πρότασης μομφής», πρόσθεσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη Δημοκρατία δηλώνει ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: