Η Νίκη Μπακογιάννη μίλησε στην ΕΡΤ για τη δική της σοκαριστική εμπειρία: Ντροπή, φόβος, ενοχές…

Η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη στην ΕΡΤ. Φωτογραφία via ERT




Άλλη μία πρωταθλήτρια, αυτή τη φορά του κλασικού αθλητισμού, η Νίκη Μπακογιάννη αποκάλυψε ότι δέχθηκε ανήθικη πρόταση λίγο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα.

«Πιστεύω ότι λίγο πολύ σε όλες έχει συμβεί», δήλωσε η ολυμπιονίκης του ύψους που μίλησε στη Μαρία Μαγκλάρα και στην ΕΡΤ. Εξέφρασε τη στήριξή της στη Σοφία Μπεκατώρου και κάλεσε και άλλες γυναίκες να μιλήσουν.

Ντροπή, φόβος, ενοχές… Σε κάθε ιστορία παρενόχλησης τα συναισθήματα για το θύμα είναι τα ίδια και η σιωπή μονόδρομος. Η συγκλονιστική ιστορία της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο και σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Για τη δική της σοκαριστική εμπειρία μίλησε στην ΕΡΤ η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη.

«Όταν άρχισε να κάνει χειρονομίες, σοκαρίστηκα. Είχα παγώσει, είχα πανικοβληθεί από φόβο και ντροπή», είπε – μεταξύ άλλων – η ολυμπιονίκης.

«Ήταν ένα στέλεχος του αθλητισμού όταν ήμουν πολύ μικρή» αποκάλυψε η Νίκη Μπακογιάννη.

Το περιστατικό συνέβη όταν ήταν ήδη μια καταξιωμένη αθλήτρια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και είχε ήδη κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος.

«Δεν σταμάτησε σε μένα, μετά στράφηκε και στη φίλη μου», ανέφερε η ολυμπιονίκης.

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της κοινωνίας που ενώνει τη φωνή της με τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης είναι τεράστιο.

«Στέκομαι δίπλα στη Σοφία, τη σέβομαι. Καλώ και άλλες γυναίκες να μιλήσουν» είπε η Νίκη Μπακογιάννη.

Κάποια στιγμή όπως μιλάγαμε με τον Χ γύρισα και με φίλησε… Πάγωσα… Η συγκλονιστική μαρτυρία της Σοφίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: