Η Κατερίνα Στεφανίδη υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμη και χωρίς θεατές

FILE PHOTO: Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη ανάβει από το βωμό τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020», την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, EOE, ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ




Ανταπόκριση από το Τόκιο, καταγράφει δηλώσεις από συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo η χρυσή ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των προγραμματιζόμενων για τον ερχόμενο Ιούλιο Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, ακόμη και χωρίς την παρουσία θεατών.

Σημειώνεται ότι η Ελληνίδα ολυμπιονίκης είχε κατηγορήσει πέρυσι τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών, λίγες μέρες πριν η ΔΟΕ αποφασίσει, τελικά, την αναβολή των Αγώνων.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, η Στεφανίδη δήλωσε ότι τώρα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που βιώναμε τον προηγούμενο χρόνο, γιατί τότε δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον ιό, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε τη διεξαγωγή των Αγώνων, ακόμη και χωρίς θεατές, από τη μη διεξαγωγή τους, αν και θα ήταν ακόμη καλύτερο, όπως σημείωσε, να πραγματοποιηθούν έστω και με μειωμένο αριθμό θεατών.

Σύμφωνα με την Ελληνίδα αθλήτρια, συνεχίζει η ανταπόκριση, έχει αλλάξει πλέον η στάση των αθλητών που πρόκειται να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, καθώς πιστεύει ότι το 80% αυτών θα ήθελε τώρα να γίνουν οι Αγώνες, ποσοστό το οποίο πέρυσι -σύμφωνα με έρευνα- είχε ταχθεί υπέρ της ακύρωσης ή της αναβολής τους.

Τέλος, αναφέρεται ότι, σε έρευνα του Japan Press Research Institute, 38% των Γιαπωνέζων δήλωσαν υπέρ της ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και 34% υπέρ της αναβολής τους.

ΠΗΓΗ: Reuters / Jack Tarrant – Year on from urging delay, Greece’s Stefanidi supports Games in 2021

Τέλος ο Λιβάγια από την ΑΕΚ: Αποφάσισε να συνεχίσει σε άλλη ομάδα, δεν δέχτηκε την πρόταση της ομάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: