Η κ. Παρλί φτάνει με τα …”δώρα”: Τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale στην κορυφή του Ολύμπου!

File photo: Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, κ. Παρλί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. EPA, STEPHANE MAHE / POOL




Άρθρο του Michel Cabirol, δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Tribune, με τον εντυπωσιακό τίτλο: «Ελλάδα: Τα Rafale στην κορυφή του Ολύμπου».

Αναφέρει, μεταξύ άλλων η εφημερίδα:

Η Υπουργός Άμυνας Florence Parly αναμένεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα για να υπογράψει τη σύμβαση για 18 Rafale. Τα τρία συμβόλαια (Rafale, εξοπλισμοί και υποστήριξη), τα οποία θα υπογραφούν στην Αθήνα, υπολογίζονται συνολικά σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.(…).

Οι τρεις συμβάσεις ανέρχονται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 400 εκατομμυρίων για τα 12 μεταχειρισμένα Rafale. (…)

Η Dassault Aviation πραγματοποιεί το πρώτο της συμβόλαιο με Ευρωπαίο πελάτη. Η Florence Parly θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιβεβαίωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Γαλλίας, με φόντο περισσότερες ή λιγότερο έντονες συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτά τα βαριά οπλισμένοι Rafale, τα πρώτα εκ των οποίων θα παραδοθούν το καλοκαίρι (το τελευταίο εντός δύο ετών), θα πρέπει να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα έναντι της Τουρκίας, η οποία θα διστάσει να διασχίσει την κίτρινη γραμμή και να συνεχίσει κυρίως τη συστηματική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αυτή η συνεργασία σύντομα θα ενισχυθεί επίσημα μεταξύ της Αθήνας και του Παρισιού Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων μεταξύ της Γαλλίας και την Ελλάδα, το Παρίσι έχει ζητήσει επίσημα από την Αθήνα να συμμετάσχει με μια φρεγάτα στην αποστολή του αεροπλανοφόρου  Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. (…)

ΠΗΓΗ: La Tribune, Michel Cabirol

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: