Η έρευνα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κύπρου διεξάγεται από τους “δικούς μας”!

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, Κύπρος, ΓΤΠ, ΧΡ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ώδινεν όρος καί έτεκεν μυν… Η Επιτροπή της κ. Δήμητρας Καλογήρου, όπως αναμέναμε άλλωστε, αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, η εν λόγω κυρία, που δεν έχω την τιμή να γνωρίζω, και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, απέτυχαν.

Καταγράφοντας πάντα την προσωπική μου γνώμη, πιστεύω ότι όταν γίνεται μία τέτοια έρευνα, οι πολίτες περιμένουν ονόματα και διευθύνσεις. Και ονόματα δεν είδαμε, είτε με ευθύνη της επιτροπής, είτε με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη. Αυτό που έχει σημασία και ανεξάρτητα ποιος φταίει, έκρυψαν τα ονόματα επί τούτου.

Με τη δικαιολογία των «προσωπικών δεδομένων» που εφηύραν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, επιτρέπεται στον κάθε απατεώνα, να παρανομεί, αλλά να μην δημοσιοποιείται το όνομά του.

Παρά το γεγονός ότι έγινε μισή δουλειά και ο καθένας καταλαβαίνει τους λόγους, η κ. Καλογήρου και οι συνεργάτες της, έδωσαν στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία που επιβεβαιώνουν τους φόβους μας:

  • Ότι, δηλαδή, τα κυπριακά διαβατήρια, που στην ουσία αφορούν αυτήν την ίδια την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας βγήκαν στο παζάρι. Και μία ομάδα «παραγόντων» που συνδέονται με την πολιτική, την οικονομία και τα δικηγορικά γραφεία, έκαναν τη δουλειά -όπως λένε οι «αξιότιμοι» εκπρόσωποι του …πεζοδρομίου- και έβγαζαν πολλά εκατομμύρια. Το κυπριακό κράτος ήταν η απατημένη εταίρα.

Οι πηγές μας επιμένουν να ισχυρίζονται ότι η πώληση των διαβατηρίων στους απατεώνες έφερε στο νησί γύρω στα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο ποσό όπως καταλαβαίνει ο καθένας. Και από αυτά τα χρήματα, το κράτος έλαβε πολύ λίγα. Υποθετικά πάντα μιλώντας, αν τα 6 δισεκ. πήγαν σε όσους συμμετείχαν στο κύκλωμα, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, οι «αξιότιμοι» τύποι έγιναν σε δύο χρόνια πολυεκατομμυριούχοι.

Την ίδια στιγμή, ακούμε ότι διάφοροι τύποι, που έχουν σχέση και με τη δικηγορία, επιδιώκουν να ασκήσουν έλεγχο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διότι ελέγχοντας τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις εφημερίδες που αντέχουν ακόμα, ελέγχεις και όλο το σύστημα.

Οι τύποι αυτοί, που κερδίζουν απίστευτα εκατομμύρια με καραμπινάτες παρανομίες, τις οποίες η Βουλή νομιμοποιεί με νόμους, μπορούν να πετούν και μερικά από τα βρώμικα αυτά χρήματα στα ΜΜΕ. Διότι ένα και ένα κάνουν δύο. Δεν κάνουν 11, όπως προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί οι τύποι. Μία χώρα, η οποία δεν έχει ανεξάρτητα ΜΜΕ, καταντά όπως η Κύπρος. Μία διεφθαρμένη χώρα.

Όσοι διαβάζουν αυτή τη στήλη, γνωρίζουν τον αγώνα που δίνουμε εναντίον της διαφθοράς. Κάναμε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη προσπάθεια, και με άλλους συναδέλφους -δυστυχώς λίγους- αλλά πάντα βρίσκαμε τοίχο. Οι ισχυροί της Κύπρου μας έλεγαν γραφικούς. Άλλοι κινητοποίησαν και ένα «κυκλωματάκι» δήθεν αδιάφθορων -που έχει σχέση με συγκεκριμένες πρεσβείες, ΟΧΙ την αμερικανική- για να μας κτυπήσουν υπόγεια και βρώμικα. Ήδη οι πρώτοι έχασαν. Θα χάσουν και οι υπόλοιποι και θα ρεζιλευτούν δημόσια, διότι και αυτοί θα απολογηθούν.

  • Ο πόλεμος εναντίον της διαφθοράς είναι μεγάλη υπόθεση και πρέπει να μην τον χάσουμε. Πρέπει να ηττηθούν οι διεφθαρμένοι. Οι πολίτες έχουν μία μοναδική ευκαιρία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Να στείλουν νέους ανθρώπους στη Βουλή και να τιμωρήσουν το παλιό διεφθαρμένο σύστημα.
  • Οι πολίτες που ανήκουν σε κόμματα πρέπει να σπάσουν τις γραμμές και να αποδείξουν ότι δεν είναι πια αρνιά του κάθε διεφθαρμένου κομματάρχη.

Η κ. Καλογήρου είναι ένας νέος άνθρωπος, όπως βλέπω, και είχε μία μεγάλη ευκαιρία να πιάσει τον ταύρο της διαφθοράς από τα κέρατα και να τον πετάξει στη γη. Και να τον νικήσει. Θα είχε μείνει την ιστορία. Δεν το έπραξε και μας ενοχλεί βαθύτατα. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα «παιδί του συστήματος», υπό την έννοια ότι διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα πήγαινε εναντίον του; θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο καθένας. Η απάντηση είναι θετική.

Ναι, έπρεπε πάνω απ’ όλα να ερευνήσει το πρώην δικηγορικό του γραφείο, και άλλα γραφεία πολιτικών. Αντιλαμβάνομαι, δυστυχώς, ότι ερεύνησε τους μικρούς. Από τα 6.324 διαβατήρια που πούλησε η κυβέρνηση, η κ. Καλογήρου εξέτασε μόνο 42 υποθέσεις.

Αυτό δεν είναι πόρισμα… Είναι έκθεση ιδεών, όπως αυτές που γράφαμε στο δημοτικό.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο “Βιασμός της Δημοκρατίας”: Ο Πρόεδρος Τραμπ υπόσχεται “κόλαση” την ημέρα των Φώτων…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: