Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Μεταξύ άλλων την σύγχυση στη Βουλή με το νομοσχέδιο για δικαστήρια επίλυσης διαφορών τραπεζών και δανειοληπτών, τα πρακτικά της κατάθεσης Χάσικου στην ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις, τις δηλώσεις του ΠτΔ για την ψήφιση του προϋπολογισμού και την έκκληση για μη τοξικό κλίμα, τις καταθέσεις μετά τις καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου και τα επόμενα βήματα στις χαλαρώσεις των μέτρων για τον κορωναϊό ενόψει και της συνεδρίασης της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο την Δευτέρα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Προϋπολογισμός πέντε μεγάλων στρατηγικών πυλώνων» και προβάλλει την τηλεοπτική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την έκκληση για αποφυγή τοξικού κλίματος. Αλλού αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για την πενταμερή για το Κυπριακό. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τα δεδομένα χθες με τον κορωναϊό όπως καταγράφηκαν στην εθνική αναφορά.

«Κυβερνητικό μπάχαλο… θα τίναζε το deal στον αέρα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει για γκάφα με απόσυρση νομοσχεδίου για δανειολήπτες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Αλλού αναφορά γίνεται σε προβληματισμό που επικρατεί για άνοιγμα ή όχι των σχολείων λόγω κορωναϊού. Επίσης ο «Π» αναφέρεται στην κατάθεση χθες του Κυριάκου Κακουρή στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις και τις αναφορές του για καταχρήσεις από παρόχους.

Κάτω από τον τίτλο «Νέος γύρος διασυρμού» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι οι καταθέσεις υπουργών στην ερευνητική για τις πολιτογραφήσεις αποκαλύπτουν ασυγχώρητη και ένοχη προχειρότητα και διαπλοκή. Αλλού γράφει ότι σειρά για κατάθεση μετά την Άντρη Ελευθερίου παίρνουν και άλλες κοπέλες. Ο «Φ» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι δεσμεύτηκε περιουσία επενδυτή αξίας 6  εκ που πολιτογραφήθηκε Κύπριος αλλά καταζητείται στην Κίνα για μεγάλη απάτη με ράβδους χρυσού.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ναι, ο γαμπρός….ήταν αιτητής αρκετών πολιτογραφήσεων» και αναφέρει πως πράματα και θάματα κατέγραψε στην κατάθεσή του ο Σωκράτης Χάσικος και φαίνεται να καρφώνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον γαμπρό, τον Αρχιεπίσκοπο και τον Χάρη Γεωργιάδη. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ξανά ψίχουλα δόθηκαν στους εργαζόμενους του πολιτισμού που υποφέρουν εξαιτίας της πανδημίας. Αλλού γράφει για αλαλούμ ανευθυνότητας στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες.

Η αγγλόγλωσση  ‘’Cyprus Mail’’ έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Όχι σε χαλαρώσεις στα μέτρα» και προβάλλει δηλώσεις του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας στο ΚΥΠΕ ότι ο Φεβρουάριος θα είναι μεταβατικός μήνας. Αλλού αναφορά γίνεται στην κατάθεση Κακουρή ότι οι πάροχοι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Επίσης προβάλλει το νέο γύρο διερευνητικών επαφών Αθήνας-Άγκυρας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου

Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο Google News

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: