Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Η προειδοποίηση του Υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών αν δεν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός, οι εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα έξοδα των υποψηφίων για την προεδρία είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες το Σάββατο.
Επίσης, το διάταγμα του Υπ. Εσωτερικών για μη εγκατάσταση άλλων αλλοδαπών προσφύγων στη Χλώρακα, η επιδημιολογική κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Κύπρο και οι κατηγορίες στις οποίες θα διαχωρίζονται οι μη βιώσιμοι δανειολήπτες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «15 προτάσεις για έγκριση του προϋπολογισμού 2021» πως η Κυβέρνηση κατέθεσε συνολικά 15 νέες προτάσεις – τις οποίες παρουσιάζει η εφημερίδα- για να πείσει τα κόμματα να υπερψηφίσουν τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό. Αλλού αναφέρει πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξόδεψε τα περισσότερα χρήματα για τις προεδρικές εκλογές του 2018. Επίσης γράφει πως ο κοινοτάρχης Χλώρακας χαιρετίζει το διάταγμα του Υπ. Εσωτερικών για τους μετανάστες στην περιοχή.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Παρανόμησαν μεν, αλλά … τους έσωσε ο Κ. Κληρίδης» αναφέρεται στις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα έξοδα των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2018 και σημειώνει ότι Αναστασιάδης, Μαλάς, Παπαδόπουλος ξεπέρασαν την οροφή του 1 εκ. Αλλού αναφέρει πως κανένα περιθώριο για χαλάρωση των μέτρων δεν αφήνει η κατάσταση στα νοσοκομεία υποστηρίζουν οι επιδημιολόγοι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο υπό μελέτη νέο σχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών για τους ευάλωτους μη βιώσιμους δανειολήπτες, που δεν θα ενταχθούν στο σχέδιο «Εστία».

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παζάρια μέχρι και την υστάτη» αναφέρεται σε νέα παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη τη Δευτέρα για να αποτρέψει νέο όχι στον Προϋπολογισμό. Επίσης γράφει για πλανόδια γυμναστήρια που έχουν στηθεί σε πάρκα και ύπαιθρο και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Ακόμη αναφέρεται στη λίστα Γιωρκάτζη και σημειώνει ότι το θέμα για δημοσιοποίησή της θα τεθεί ξανά προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιανουαρίου.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Προσωποποίηση συμφέροντος και διαπλοκής» και γράφει πως η ελευθερία του Τύπου «είναι το νέο θύμα του αυταρχισμού και των καθεστωτικών νοοτροπιών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη».  Αλλού αναφέρει πως σε τρεις κατηγορίες θα διαχωρίζονται οι μη βιώσιμοι δανειολήπτες. Εξάλλου αναφέρει πως προετοιμάζεται συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη και ότι η ΕΕ καλωσορίζει τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Θα κριθεί την υστάτη» αναφέρει πως ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε πως η Κύπρος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με στάση πληρωμών αν δεν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός από τη Βουλή. Αλλού αναφέρει πως διάταγμα του Υπ. Εσωτερικών απαγορεύει σε Σύρους πρόσφυγες την εγκατάστασή τους στη Χλώρακα. Επίσης δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία από την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο του Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,  Μαρία Κονιώτου

Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal