Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η άρνηση Τατάρ να παραλάβει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα κονδύλια που θα λάβει η Κύπρος από τα διαρθρωτικά ταμεία την επόμενη προγραμματική περίοδο, η μεγάλη αύξηση του κόστους του αντλιοστασίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού, τα προβλήματα στα νοσοκομεία και η κατάσταση στο Πουρνάρα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες την Πέμπτη.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διχοτομιστής και στην υγεία!» ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζητά να παραλάβει απευθείας από την ΕΕ τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και όχι από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού γράφει για απολύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο λόγω και της κατάργησης του επενδυτικού προγράμματος και για λουκέτα σε επιχειρήσεις και αύξηση της ανεργίας από το 6% στο 8%. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι έξι ακόμη άνθρωποι έχουν αποβιώσει από τη νόσο Covid-19, ανάμεσά τους και μια 28χρονη.

«Ο Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Κρατικές επενδύσεις και έργα €1,8 δισ έως το 2027» γράφει ότι 37 έργα, δράσεις και σχέδια που θα υλοποιηθούν σε έξι χρόνια προβλέπει ο σχεδιασμός της Κύπρου για την απορρόφηση των πόρων μέσω του ΘαΛΕΙΑ. Αλλού γράφει για πλήρη εργαλειοποίηση ακόμα και των εμβολίων κατά της πανδημίας από τον Ερσίν Τατάρ. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι ο δημοσιογράφος Α. Παράσχος στην επιστολή παραίτησής του από την εφημερίδα «Καθημερινή» υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος είχε μιλήσει για τον πλουτισμό του από τα διαβατήρια στον πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χορός εκατομμυρίων στο ΣΑΛΑ» γράφει ότι κακές εκτιμήσεις και σχεδιασμούς πληρώνουν οι φορολογούμενοι και ότι σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος εξελίσσεται η κατασκευή αντλιοστασίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού το κόστος του οποίου εκτοξεύθηκε από €1,2 εκατ. σε €6 εκατ. Αλλού γράφει ότι στο μικροσκόπιο των επιστημόνων τέθηκε το «μετά-Covid-19» σύνδρομο. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι με συρμάτινο φράκτη θα επιχειρήσουν οι Αρχές να κλείσουν τις τρύπες στην Πράσινη Γραμμή από τις οποίες διέρχονται μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Εξουθενωμένοι νοσηλευτές και επιστράτευση φοιτητών» γράφει ότι κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι πάνω από 2.500 παιδιά με αναπηρία, που φοιτούν στις Ειδικές Μονάδες της δημοτικής εκπαίδευσης έχουν μείνει στο περιθώριο μετά την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης. Αλλού γράφει ότι συγκρότημα κοινωνικής κατοικίας ανεγείρει ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργαία με τον ΚΟΑΓ στην ενορία Αγίου Νικολάου.

Η αγγλόγλωσση  “Cyprus Mail” αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έκκληση για δράση στο Πουρνάρα» γράφει ότι η Αντιπρόωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο έκανε έκκληση για αποσυμφόρηση του Πουρνάρα μετά από τα επεισόδια με 600 άτομα τη Δευτέρα το βράδυ. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι ο Τατάρ απορρίπτει τα εμβόλια της ΕΕ κατά του ιού αν η προμήθειά τους θα γίνει μέσω της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αλλού γράφει ότι μια 28χρονη είναι ανάμεσα στους τελευταίους νεκρούς από τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος 

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: