Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Πολλές αποκλειστικές συνεντεύξεις προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα Κυριακή, μεταξύ των οποίων το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στον «Φ», μια συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών στην «Α» και μια του Γενικού Εισαγγελέα στον «Π».

Μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται είναι το Κυπριακό και οι αναμενόμενες εξελίξεις, η πίεση  στα νοσοκομεία λόγω κορωναϊού, η πάταξη της διαφθοράς και η οικονομική κατάσταση.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Νίκος Χριστοδουλίδης: Όλοι θα κριθούν στο τραπέζι των συνομιλιών» προβάλλει συνέντευξη του ΥΠΕΞ στην εφημερίδα και γράφει ότι δήλωσε πως όλα θα κριθούν στο τραπέζι των συνομιλιών και όχι από τις δημόσιες δηλώσεις. Επίσης, σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω νοσηλειών για την νόσο COVID19. Η εφημερίδα προβάλλει δήλωση της Επιτρόπου της ΕΕ Στέλλας Κυριακίδου ότι δεν φταίει η ΕΕ για τον χαμηλό ρυθμό εμβολιασμών.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Δεν θα επιτρέψω συγκάλυψη ευθυνών ατόμων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» προβάλλει συνέντευξη του  Γενικού Εισαγγελέα στην εφημερίδα όπου μιλά για τον στόχο της πάταξης της διαφθοράς. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι η αποτυχία των φαρμακευτικών εταιρειών να ετοιμάσουν και να πάρουν αδειοδότηση για τα εμβόλιά τους εντός φθινοπώρου στοιχίζει στην ΕΕ εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά. Επίσης, γράφει ότι σε σχέση με το Κυπριακό, το 2021 τελειώνουν τα ψέματα.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ο Πρόεδρος ρίχνει το γάντι» προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στον «Φ», ο οποίος είπε ότι «αν ήθελαν πρόωρες εκλογές θα έπρεπε να το ζητούσαν». Σε άλλο της θέμα  αναφέρεται στην κατάσταση στα νοσηλευτήρια λόγω κορωνοϊού και ότι βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Επίσης, γράφει ότι πάγωσε η αυξητική τάση στα ενοίκια, αλλά ελάχιστες είναι οι μειώσεις.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Καθοριστικό δίμηνο για το Κυπριακό» γράφει ότι σε δίμηνο καθοριστικών εξελίξεων εισέρχεται το Κυπριακό και ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Κύπρο η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ. Η εφημερίδα γράφει επίσης για το πως επηρεάζεται η Κύπρος από το Brexit. Επίσης, αναφέρεται στις συναυλίες στήριξης του πολιτισμού που θα μεταδοθούν διαδικτυακά με τίτλο «Κανένας μόνος του».

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” με τίτλο «Αλλαγή στην πολιτική των τεστ για τον ιό» γράφει ότι τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) γίνονται σχεδόν ο κανόνας και εκτοπίζουν τις αξιολογήσεις με την μέθοδο PCR. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι επεκτείνεται η υποχρεωτική καραντίνα για όσους αφικνούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Γράφει επίσης για χιλιάδες άτομα που έλαβαν μέρος σε πάρτυ ρέιβ στην Γαλλία το οποίο διέλυσε η αστυνομία και μοίρασε εκατοντάδες πρόστιμα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή»  με τίτλο «Θέλει έγγραφες δεσμεύσεις η Λουτ πριν από την Πενταμερή», γράφει για το τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι και τι μπορεί να ζητήσει ο Πρόεδρος για τη διαδικασία. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι βλέπουν χειρότερη οικονομική χρονιά οι πολίτες. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στο πόρισμα Καλογήρου και τις πολλές αμφισβητήσεις και ενστάσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθηνά Αρσαλίδου/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: