Η Αμερική στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της: Οι κουβέντες για τα πυρηνικά και τον εμφύλιο πόλεμο…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τη στιγμή που καλεί τους οπαδούς του να μεταβούν στο Καπιτώλιο. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όσο περνούν οι μέρες και οδεύουμε προς την 20η Ιανουαρίου, ημέρα της ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πραγματικά, αποτελεί μεγάλο κρίμα, για τούτη τη μεγάλη χώρα, αυτό το γεγονός: ότι ο πρόεδρός της που αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και του κόσμου.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν μέσα από το Λευκό Οίκο, από απογοητευμένους συνεργάτες του, δικαιολογημένα προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία.

  • Πολλοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ότι είναι ικανός να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην αμερικανική Δημοκρατία.
  • Μερικοί άνθρωποι ομιλούν και για την πιθανότητα εμφυλίου πολέμου, με δεδομένο ότι εκατομμύρια πολίτες της Αμερικής διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας οπλισμό. Ως γνωστό, η οπλοκατοχή (και η οπλοχρησία) επιτρέπονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Προσωπικά δεν “αγοράζω” αυτόν τον ισχυρισμό, διότι στο τέλος της ημέρας οι Αμερικανοί πολίτες αποδεικκνύουν πάντα πως επικρατεί ο πατριωτισμός τους και η αγάπη τους για την Αμερική.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι, η οποία θα …ηρεμήσει μόνο αν δει τον κ. Τραμπ στη φυλακή, μίλησε με τον επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μαρκ Μίλλι. Συζήτησαν, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, την «αποτροπή ενός ασταθούς» Ντόναλντ Τραμπ από το να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση ή να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς που του έχουν ανατεθεί (προς “φύλαξη”) για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Αμερική.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ομιλούμε για πολύ σοβαρές εξελίξεις. Και δεν πρόκειται για πληροφορίες ή διαρροές, αλλά για επίσημες ανακοινώσεις της Προέδρου της αμερικανικής Βουλής. Η κ. Πελόσι πιστεύει ότι έχουμε να κάνουμε με περίπτωση ανθρώπου που αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα.

Προσέξτε: Η κατηγορία αφορά τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον οποιονδήποτε άνθρωπο. Ο κ. Τραμπ θα ηγείται της χώρας μέχρι την 20η Ιανουαρίου και μέχρι τότε μπορεί να κάνει ότι θέλει. Δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς… Οι αποφάσεις του εκτελούνται.

Στην επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς νομοθέτες η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής εκφράζει βαθύτατη ανησυχία για το ενδεχόμενο ο κ. Τραμπ να κάνει χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου της αμερικανικής υπερδύναμης.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά είναι υπερβολές στο πλαίσιο του άνευ προηγουμένου κομματικού πολέμου, που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των Αμερικανών πολιτών.

  • Βεβαίως, όταν η επικεφαλής της αμερικανικής Βουλής επικοινωνεί με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και συζητά για τα πυρηνικά της χώρας, αλλά και για την πιθανότητα έναρξης πολεμικής σύγκρουσης (αναφέρεται, κατά πάσα πιθανότητα, στο Ιράν), τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και επικίνδυνα.

Η κ. Πελόσι ζήτησε να πληροφορηθεί τις διαθέσιμες προφυλάξεις που μπορεί να λάβει το Πεντάγωνο για να αποτρέψει τον κ. Τραμπ ώστε να μην ξεκινήσει στρατιωτικές εχθροπραξίες και να μην έχει πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης των πυραύλων… Ώστε να μην δώσει «την εντολή για πυρηνικό κτύπημα», έγραψε η κ. Πελόσι στους Δημοκρατικούς νομοθέτες.

Σημειώνει επίσης ότι «η κατάσταση αυτού του Προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεση του στη χώρα μας και τη Δημοκρατία μας», τονίζει.

Η αμερικανική υπερδύναμη πρέπει να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της μικρής, αλλά πολύ αιματηρής, ιστορίας της. Ο κ. Τραμπ μπορεί να φεύγει. Αλλά θα πάρει μαζί του και τον λεγόμενο «Τραμπισμό»; Αυτό είναι το ερώτημα…

Θα παραμείνω στους αισιόδοξους και στους «προσγειωμένους», διότι διαφορετικά θα τρελαθούμε ομαδικά. Πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν είναι μακριά η μέρα που το φαινόμενο «Τραμπ» θα είναι μόνο μία κακή «ανάμνηση». Ούτε πιστεύω ότι τα εκατομμύρια των συντηρητικών πολιτών που τον ψήφισαν ενστερνίζονται τις αυταρχικές ιδέες του. Αποκλείεται. Ήταν ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τα μέλη του ψήφισαν ως «αρνιά». Ότι ακριβώς κάνουν και οι Δημοκρατικοί και όλοι οι κομματικοί ψηφοφόροι σε όλο τον κόσμο.

Οι συντηρητικοί εισέρχονται από την 21η Ιανουαρίου στη λεγόμενη «περίοδο θεραπείας». Και θα βρεθεί οπωσδήποτε ο ηγέτης, που θα επιτύχει τάχιστα την «αποτραμποποίηση» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για να επιστρέψει η κομματική κανονικότητα.

Κατά τα άλλα: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Μέγα λάθος μεν, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και σοφή πράξη. Εικάζω ότι ούτε ο εκλεγμένος πρόεδρος θα τον ηθελε στην ορκωμοσία του.

Όπως θυμάστε αγαπητοί αναγνώστες, μόλις την Πέμπτη υποσχέθηκε μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Δυστυχώς, δεν κράτησε ούτε αυτή την υπόσχεσή του, καθώς ο θυμός του για την εκλογική ήττα, δεν του επιτρέπει να σκέφτεται λογικά. Αν δεν κάνω λάθος, η τελευταία φορά που Αμερικανός πρόεδρος δεν συμμετείχε στην ορκωμοσία του διαδόχου του ήταν τον 18ο αιώνα.

Ο κ. Τραμπ έγραψε στο Twitter:

  • “Σε όλους όσους ρωτούν, δεν θα πάω στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου”.

Ο απερχόμενος πρόεδρος αναμένεται να αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο την προηγούμενη ημέρα της ορκωμοσίας. Στις 19 Ιανουαρίου. Αναμένεται να έχει προορισμό τη Φλόριδα, όχι τη Νέα Υόρκη. Άλλαξε ήδη την φορολογική του κατοικία. Εκεί θα σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του…

Αλλά μέχρι να αποχωρήσει από την Ουάσιγκτον, ο φόβος για νέα επεισόδια παραμένει. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι άλλο θα σκεφθεί ο λαβωμένος Τραμπ. Άνθρωποι, όπως ο απερχόμενος Πρόεδρος, των οποίων έχει κυλιστεί στις λάσπες η «αξιοπρέπειά» και ο άκρατος εγωϊσμός τους, ελέγχονται από την πίκρα τους, που τους οδηγεί να λαμβάνουν καταστροφικές αποφάσεις. Ας ελπίσουμε ότι στις 19 Ιανουαρίου δεν θα κατεβάσει στην Ουάσιγκτον τους φανατικούς οπαδούς του, όπως φημολογείται…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Φρικτός ο Τραμπ: Έβλεπε στην τηλεόραση, όπως τον Νέρωνα, τους οπαδούς του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: