Οι Αμερικανοί διπλωμάτες δεν μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε ανάρτηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. State Department photo by Michael Gross




Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών διέταξε τους διπλωμάτες του που υπηρετούν στο εξωτερικό να μην κάνουν απολύτως καμιά ανάρτηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εν μέσω της διαδήλωσης και της εισβολής στο Καπιτώλιο, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, εστάλη σημείωμα σε όλες τις αποστολές στο εξωτερικό με τις οποίες συστήνεται να αναστείλουν «οποιαδήποτε» ανάρτηση στους λογαριασμούς τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «μέχρι νεοτέρας».

Το CNN σημείωσε ότι η αμερικανική διπλωματία συνήθως λαμβάνει μέτρα αυτής της φύσης σε περιπτώσεις τρομοκρατικών ενεργειών ή φυσικών καταστροφών.

— Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, πιστός συνεργάτης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε χθες Τετάρτη τη βία οπαδών του μεγιστάνα που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και πάντοτε υποστηρίζω το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί να διαδηλώνει ειρηνικά για να διατρανώνει τις πεποιθήσεις του και τους σκοπούς του», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μέσω Twitter.

«Όμως η βία, το να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια άλλων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι επιφορτισμένοι να εγγυώνται την ασφάλεια όλων μας, είναι απαράδεκτη, εδώ όπως και στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πληροφορίες από το AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Η Νάνσι Πελόσι ανακοίνωσε ότι θα γίνει η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών από το Κογκρέσο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: