Η ακαδημαϊκή αστυνομία θα μπορεί να κάνει συλλήψεις διαβεβαιώνει ο Χρυσοχοΐδης

FILE PHOTO: Το Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Το νέο σώμα που θα περιφρουρεί τα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ίδια στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Υπόθεση Μπεκατώρου

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου έκανε λόγο για φρικαλέο ζήτημα. «Πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία» επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Τους πόνεσαν πολύ τους Τούρκους οι δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου: Αντέδρασε και το υπουργείο Εξωτερικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: