H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το θρίλερ με την ψήφιση του προϋπολογισμού, με τις διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης με την ΕΔΕΚ και τις αποστάσεις που κρατά τώρα η Αλληλεγγύη, οι σκέψεις για χαλαρώσεις από τον Φεβρουάριο στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, η ταχύτατη εξάντληση των ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, η στήριξη της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και η αύξηση των νοσηλευομένων από κορωνοϊό παρά τη μείωση των κρουσμάτων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στήνει πόδι τώρα η Ελένη», γράφει πως για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό η Αλληλεγγύη ζητά ικανοποίηση αιτημάτων και τροπολογιών της, ενώ προσθέτει πως το αποτέλεσμα στην Ολομέλεια θα κριθεί οριακά. Αλλού, γράφει πως αυξάνονται οι υπηρεσίες για ψυχολογική στήριξη των πολιτών λόγω του κορωνοϊού. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σεξουαλική παρενόχληση αθλητριών υπάρχει και στην Κύπρο, με την αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου να προβαίνει σε αποκαλύψεις.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Από τον Φεβρουάριο βγαίνουμε χωρίς sms», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι επιδημιολόγοι εισηγούνται την επαναλειτουργία καταστημάτων και malls, πλην όμως επιχειρήσεων εστίασης. Σε άλλο του θέμα γράφει για θρίλερ διαρκείας με την ψήφιση του προϋπολογισμού, αφού τώρα αποστάσεις κρατά η Αλληλεγγύη. Αλλού, γράφει πως όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, κινδυνεύει να χαθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αν δεν ψηφιστεί η Μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Πλατφόρμα – Πανδαιμόνιο» γράφει στο κύριο της θέμα πως μέσα σε δευτερόλεπτα εξαφανίζονται τα ραντεβού για τα εμβόλια, ενώ υπάρχει μια «οργή» από τους πολίτες που κάνουν λόγο για κακό προγραμματισμό. Σε άλλο του θέμα, γράφει πως η Επιτροπή Αρέστη, που ερεύνησε το σκάνδαλο στον Συνεργατισμό, απέρριψε αύξηση απολαβών, ενώ τα κόμματα λένε πως η αύξηση των αμοιβών στην Επιτροπή Νικολάτου είναι παράνομη. Αλλού, γράφει πως έμειναν ως είχαν οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ παρά τις ενέργειες της Κυβέρνησης.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παρότρυνση Μπορέλ προς Αναστασιάδη-Τατάρ», γράφει πως η ΕΕ είναι πλήρως δεσμευμένη στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, όπως δηλώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ. Αλλού, γράφει πως μέσα σε μόλις είκοσι λεπτά εξαντλήθηκαν τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του COVID-19 μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα. Σε άλλο της θέμα γράφει πως οι γονείς θεωρούν απολύτως αναγκαία την επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών στις τάξεις.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η νοσηλεία αναμένεται να αυξηθεί», ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού αυξάνεται παρά τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Αλλού, γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε χθες τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη ανοικτή ακρόαση ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, με την κατάθεση του τέως Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Κύπρος, Λευκωσία

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: