H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι διεργασίες για την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό και οι πληροφορίες για νέο πλαίσιο, η αναστολή εργασιών της μονάδας παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στο Τσέρι, οι συγκρούσεις στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών «Πουρνάρα», η κατάθεση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού στη Βουλή και η νέα αναστολή δόσεων, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λουκέτο στο εργοστάσιο της οργής» γράφει ότι αναστέλλεται η λειτουργία μονάδας παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στο Τσέρι , η οποία λειτουργεί χωρίς άδεια. Αλλού αναφέρεται στους νεκρούς από τον κορωνοϊού που στην Κύπρο έφτασαν τους 157, ενώ 58 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα η εφημερίδα αναφέρεται σε άγριες συμπλοκές Σύρων και Αφρικανών στο κέντρο Πουρνάρα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Σκεπτικισμός Γκουτέρες για το επόμενο βήμα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η ε/κ πλευρά θέλει πιο δυναμική εμπλοκή του ΟΗΕ στις διεργασίες για την «5+1». Αλλού γράφει ότι αν μειωθούν οι νοσηλείες θα έχουμε άρση του lockdown. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπαναχώρηση της ΕΔΕΚ στο θέμα των εκποιήσεων οδηγεί σε ψήφιση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Νέο πλαίσιο στα σκαριά», αναφέρεται σε σκέψεις ΓΓ του ΟΗΕ για να καταθέσει νέες παραμέτρους με την έναρξη της άτυπης πενταμερούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η πανδημία με βαθύ το αποτύπωμα στις ζωές των ανθρώπων. Αλλού γράφει για αλαλούμ με κηδεία ατόμου που πέθανε από κορωνοϊό όταν ιερέας αρνήθηκε να τελέσει την ακολουθία.

H «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επαναφέρουν κονδύλια για ιδιωτικοποιήσεις» γράφει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει από το παράθυρο κονδύλια για τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και την αγορά υπηρεσιών από διεθνείς οίκους για τα «χρυσά διαβατήρια» μέσα από τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μέτρα για δικαιότερη κατανομή της κρίσης ζητά η ΠΕΟ. Αλλού αναφέρει ότι απουσιάζει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την πανδημία.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν είναι πλέον θέμα μεταναστών» γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ξέσπασε μετά από σύγκρουση στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα» που οδήγησε στον τραυματισμό 35 ανθρώπων. Αλλού γράφει ότι ο ΟΚΥΠΥ απέρριψε τις επικρίσεις από τις συντεχνίες του ιατρικού προσωπικού, καθώς αυξάνεται η πίεση του συστήματος δημόσιας υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι είναι ζωτικής σημασίας η έγκριση του προϋπολογισμού.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριος της θέμα με τίτλο «Τα τρωτά της αναστολής των δόσεων», αναφέρει ότι αισθητά μειωμένο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον και ότι οι τράπεζες προτιμούν αναδιάρθρωση των δανείων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανθεί ο τουρισμός για πλούσιους στο Ντουπάι. Αλλού γράφει ότι στην Κύπρο αναμένεται τον Φεβρουάριο και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: