H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι βουλευτικές στη σκιά του κορωνοϊού, ο εσωτερικός έλεγχος στα Υπουργεία, οι αναφορές στις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ ενόψει της νέας προσπάθειας στο Κυπριακό και οι εκποιήσεις, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι διεργασίες για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, τα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχές στη Λεμεσό, η χιονόπτωση στα ορεινά, αλλά και τα σενάρια για συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τον Φεβρουάριο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η πανδημία αλλάζει τον προεκλογικό» γράφει στο κύριο θέμα της ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας, η καραντίνα, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στις συγκεντρώσεις προκαλούν τεράστια προβλήματα στα κόμματα και στον προεκλογικό για τις βουλευτικές του Μαΐου. Επίσης γράφει για κρίσιμη ημέρα για τον προϋπολογισμό με καθοριστική σύσκεψη το πρωί μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του Προέδρου της ΕΔΕΚ. Η εφημερίδα αναφέρεται και στα σενάρια για την πενταμερή για το Κυπριακό.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Ουσιαστικά ανύπαρκτος ο εσωτερικός έλεγχος» γράφει στο πρώτο του θέμα ότι οι μονάδες ελέγχου στα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία είναι υποστελεχωμένες έως και ανύπαρκτες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «βούλιαξε» εκ νέου το κέντρο της Λεμεσού. Αλλού γράφει για ντόμινο εξελίξεων μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Τρικλοποδιές μέσω εκθέσεων» γράφει στο κύριο θέμα του ότι τα επίμαχα σημεία των δύο εκθέσεων του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις Καλές Υπηρεσίες βάζουν τρικλοποδιές, παραμονές της έναρξης της νέας προσπάθειας για επανέναρξη των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χιονόπτωση στο Τρόοδος, αλλά και στις πλημμύρες στη Λεμεσό. Ακόμη γράφει ότι τριπλασιάστηκε η τιμητική αποζημίωση των μελών της Ερευνητικής Επιτροπής για την έρευνα των «χρυσών» διαβατηρίων.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κύμα εκποιήσεων παρά τις διαβεβαιώσεις» γράφει ότι επανήλθαν δυναμικά οι εκποιήσεις παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και των τραπεζών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι Λεμεσιανοί βρέθηκαν «στο ίδιο έργο θεατές» καθώς μετά τις καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισαν υποστατικά και εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο ιστορικό κέντρο και στον παραλιακό. Επίσης γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει σενάρια για συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τον Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, 
Κύπρος, Λευκωσία

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: