Για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις 60.000 τα ημερήσια κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

File photo: Mεταφορά ασθενούς με κορωναϊό στο νοσοκομείο Σεν Τόμας του Λονδίνου. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA




Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωναϊού που επιβεβαιώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 60 χιλιάδων, φτάνοντας τα 60.916, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη του ιού.

Πολύ μεγάλη αύξηση, κατά 830, κατέγραψαν και οι νεότεροι θάνατοι λόγω του ιού. Συνολικά πλέον τα θύματα της COVID-19 στη χώρα έχουν ανέλθει σε 76.305.

Πρόκειται για επιβεβαιωμένους φορείς που έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών Covid δεν έχει ανανεωθεί από τις 28 Δεκεμβρίου, όταν ήταν 23.857. Μόνο στην Αγγλία, ωστόσο, όπως είπε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο διάγγελμα της Δευτέρας με το οποίο ανακοίνωσε το νέο lockdown, νοσηλεύονται πλέον σχεδόν 27.000 φορείς του ιού.

  • Ο σημερινός απολογισμός είναι μια ακόμη υπενθύμιση της σοβαρότητας της υγειονομικής κρίσης καθώς Αγγλία και Σκωτία εισήλθαν από χθες σε ένα καθολικό lockdown, παρόμοιας αυστηρότητας με εκείνων του Μαρτίου.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Γι αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι».

  • Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται πάνω από 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΑΓΚ – Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Spiegel: Παράταση λοκντάουν και αυστηρότερα μέτρα αποφάσισαν Μέρκελ και κρατίδια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: