Γαλλικό “μήνυμα”: Στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Ινδικό το αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle, το πρώτο εξάμηνο του 2021

FILE PHOTO: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Φωτογραφία via French Navy




Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles-de-Gaulle θα αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο και στον Ινδικό Ωκεανό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, στο πλαίσιο της αποστολής Chammal στο Ιράκ και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Η υπουργός Φλοράνς Παρλί, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας του κοινοβουλίου, είπε ότι η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου θα αφορά την ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος. «Αυτή η δέσμευσή μας καταδεικνύει τη βούλησή μας να αγωνιστούμε (…) εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή του Charles-de-Gaulle μετά από εκείνη που έγινε στις αρχές του 2020, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα του πληρώματος ασθένησαν από την Covid-19.

Η υπουργός υπενθύμισε ότι στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ περίπου 900 Γάλλοι στρατιώτες συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού.

«Η Γαλλία θεωρεί ότι το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) είναι πάντα παρόν. Μπορούμε μάλιστα να μιλήσουμε για ένα είδος επανεμφάνισής του στη Συρία και το Ιράκ», είχε δηλώσει η Παρλί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Questions politiques των France Inter και FranceInfoTV, την περασμένη Κυριακή.

Η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου σκοπεύει να αποσύρει 500 στρατιώτες από το Ιράκ, οπότε η αμερικανική δύναμη στη χώρα αυτή θα μειωθεί στους 2.500 άνδρες. Σχεδόν όλοι οι στρατιώτες των άλλων χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του ΙΚ έφυγαν από το Ιράκ όταν ξέσπασε η πανδημία.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Tον Ιούλιο τα πρώτα Rafale με τους πυραύλους τους: Το χρονοδιάγραμμα στην αλλαγή του status της Π.Α.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: