Γαλλία: Αυστηροποιούνται οι κανονισμοί με τα τεστ κορωναϊού για τους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ

File photo: Oδηγός νταλίκας υποβάλλεται σε τεστ Covid στο λιμάνι του Ντόβερ EPA/ANDY RAIN
Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός της ΕΕ δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στη χώρα παρουσιάζοντας αρνητικό αποτέλεσμα μετά το γρήγορο και άμεσα διαθέσιμο τεστ για τον κορωναϊό.

Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ στις 18 Ιανουαρίου και αναφέρονται σε ένα έγγραφο της γαλλικής κυβέρνησης, επισημαίνουν ότι οι ταξιδιώτες δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τεστ αντιγόνων ή τεστ χρωματογραφικής πλευρικής ροής που δίνουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτά τα συντομότερα τεστ χρησιμοποιούνταν ευρέως από τους οδηγούς φορτηγών που μετέφεραν προϊόντα από την Μάγχη που συνδέει τη Βρετανία με τη Γαλλία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο γάλλος υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί διευκρίνισε ότι θα δεν αλλάξουν επί του παρόντος οι προβλέψεις που απαιτούν από τους οδηγούς φορτηγών που εισέρχονται στη Γαλλία από τη Βρετανία να αποδείξουν ότι δεν έχουν μολυνθεί με κορωναϊό.

“Οι κανονισμοί που αφορούν τους μεταφορείς από τη Βρετανία διατηρούνται εν αναμονή ενός συντονισμένου σχεδίου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών”, έγραψε ο υπουργός.

Τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες η Γαλλία απαιτεί όσοι εισέρχονται στη χώρα από τη Βρετανία να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν COVID-19.

Δεν είναι ακόμη σαφής ο αντίκτυπος που θα έχουν οι νέοι κανόνες ελέγχου για κορωναϊό στην μεταφορά των προϊόντων δια μέσου της Μάγχης, η οποία ήδη έχει επηρεαστεί εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σκληρότερο lockdown στην Γαλλία: Kαθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18.00

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: