Φώφη Γεννηματά: «Δεν “έφαγα” κανέναν Λοβέρδο, δέχομαι πόλεμο»

File photo: Ο Ανδρέας Λοβέρδος Λοβέρδος και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
«Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά

Η κυρία Γεννηματά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. επισήμανε πως αυτή ήταν η εισήγησή της, η οποία είχε εγκριθεί από το συνέδριο, από την Κεντρική Επιτροπή, από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κυρία Γεννηματά είπε πως «σε ένα δημοκρατικό κόμμα είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και αποχρώσεις. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ, που αναφερθήκατε, υπάρχουν 100 κείμενα που αποδομούν τον πρόεδρό τους και δεν άκουσα να γίνεται αυτή η συζήτηση και αυτές οι ερωτήσεις στον πρόεδρό τους».

«Αυτός ο δρόμος έχει μονάχα μπροστά και αυτό που διεκδικούμε είναι να πείσουμε την ελληνική κοινωνία -σε αυτήν απευθυνόμαστε, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία- να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς» συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Οσον αφορά την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Δεν “έφαγα” κανέναν Λοβέρδο. Απλώς αξιοποιώ όλα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας. Έχω μία δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα με πολλές ικανότητες. Η επιλογή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του κόμματος».

«Το ίδιο έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης πριν από λίγες μέρες, το ίδιο έκανε και ο κύριος Τσίπρα. Δεν τους είπε κανένας “γιατί έφαγες τον τάδε”, “γιατί έφαγες τον άλλον”. Μόνο εμένα ρωτάτε. Το σημειώνω κι αυτό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

Σε ερώτηση έαν σχετίζεται η απόφασή της με πρόθεσή του κ. Λοβέρδου να διεκδικήσει την εσωκομματική εξουσία, η κ. Γεννηματά αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας πως «ποτέ δεν λειτούργησα με τέτοια μέτρα και σταθμά μικρότητας. Προσπαθώ να αξιοποιώ στο έπακρο τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι δέχεται “πόλεμο”, αφήνοντας αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου που ενοχλείται – όπως είπε – από τον τεκμηριωμένο λόγο και την ουσιαστική κριτική.

«Δεν είναι πρόβλημα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ και απέδωσε τη μεγέθυνση του ζητήματος σε κανάλια που «δημιουργούν ένα θέμα εκ του μη όντος και στο Μέγαρο Μαξίμου, που ενοχλούνται γιατί το Κίνημα έχει βγάλει αυτήν την περπατησιά, έχει τεκμηριωμένο λόγο, δεν μιλάει λαϊκίστικα», είπε χαρακτηριστικά.

«Τους πονάει περισσότερο. Πονάει το ότι μιλάμε για μία πρόταση εξουσίας ολοκληρωμένη για την επόμενη μέρα. Γιατί ξέρουν ότι οι επιπτώσεις της πολιτικής τους χτυπά την πόρτα κάθε οικογένειας και σε λίγο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να είναι ανοδική η τάση του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο αποδέχθηκε πως «δεν έχει γίνει το άλμα που θέλαμε».

Εμβολιασμοί όχι μόνο στα νοσοκομεία

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η αντιπολιτευτική κριτική του Κινήματος Αλλαγής εντείνεται όσο εντείνονται τα προβλήματα σημειώνοντας σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει από την κυβερνητική διαχείριση για την αντιμετώπιση της πανδημίας που αφορούν στην οργάνωση των εμβολιασμών.

«Οι εμβολιασμοί οργανώνονται μόνο μέσα από τα νοσοκομεία και αυτό είναι λάθος. Διότι περιορίζει τις δυνατότητες, αφού σύμφωνα με τα κέντρα που ανακοίνωσαν είναι αδύνατο να φτάσει τον στόχο των 20.000 εμβολιασμών την ημέρα, που μιλά ο πρωθυπουργός» επεσήμανε και συμπλήρωσε:

«Έπρεπε να έχουν προετοιμάσει τα 1.000 και πλέον εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία μιλούσαν, έπρεπε να έχουν προσλάβει προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσει ο εμβολιασμός να είναι αποτελεσματικός, γρήγορος, να προστατέψει την υγεία των πολιτών, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. Και βέβαια με διαφάνεια»..

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς η κυρία Γεννηματά είπε: «Εμείς θέλουμε να ανοίξει η οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά όχι με μία ζαριά, αλλά με ασφάλεια που θα στηρίζεται σε σοβαρά στοιχεία. Αν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί επιστήμονες δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν όλα αυτά, ας το κάνουν. Πόσες φορές, όμως, έχουμε ακούσει αυτό το αλαλούμ να ανακοινώνει πράγματα η κυβέρνηση πριν καν συνεδριάσει η επιτροπή. Πόσες φορές ακούσαμε από υπουργούς ότι μετά το click away θα έχουμε το click in shop και μετά την επόμενη ημέρα έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και πήγαμε ξανά πίσω».

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Συζητάμε αποκλειστικά και μόνο για θαλάσσιες ζώνες: Κατηγορηματικός ο Χρήστος Ταραντίλης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: