Ερχεται αυστηρότερο lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, προειδοποιεί ο Γεωργιάδης

File photo: Κόσμος ψωνίζει σε καταστήματα της οδού Ερμού .ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω και αυστηρότερα μέτρα, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα από τους πολίτες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν, θα πάμε σε αυστηρότερο lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας μας δεν πίστευε ότι θα είχαμε απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς μέχρι το Μάιο».

«Θέλουμε με υγειονομική ασφάλεια να δίνουμε ανάσες  στην αγορά», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «ο τζίρος την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος του  λιανεμπορίου ήταν πολύ μεγάλος και παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι».

Σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις και τη λήψη μέτρων, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναπροσαρμόζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και να δρα προληπτικά.

«Εμείς ως κυβέρνηση  θέλουμε να προηγούμαστε της πανδημίας  και όχι να την ακολουθούμε» υπογράμμισε.

 

Κλειστά αύριο

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης έγραψε στο twitter:

«Αύριο Κυριακή 31 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την επικράτεια. Λειτουργούν μόνο, όσες επιχειρήσεις καταλαμβάνονται από ειδικές διατάξεις πχ φούρνοι, ζαχαροπλαστεία κλπ».

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Από τις 6 το πρωί “έκλεισε” η Αττική: Τα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις, τα σχολεία, και την αγορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: