Επιστολή Αναστασιάδη στον Γκουτέρες την ερχόμενη εβδομάδα: Με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

File Photo: Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. ΚΥΠΕ, Χ. Αβρααμίδης.




Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ θ’ αποστείλει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ η κάθοδος της Ειδικής του Απεσταλμένης, Τζέιν Χολ Λουτ αναμένεται γύρω στα μέσα του τρέχοντος μηνός και η άτυπη πενταμερής εντός του ερχόμενου μήνα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, στην επιστολή του προς τον Αντόνιο Γκουτέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εκφράζει την ετοιμότητά του για την σύγκληση της άτυπης πενταμερούς και «θα προτείνει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα σπάνε κάποια αδιέξοδα και θα δημιουργούν ένα καλύτερο κλίμα».
 
Για την επίσκεψη της κ. Λουτ αναμένεται ενημέρωση από την Νέα Υόρκη και τον ΟΗΕ όσον αφορά την ακριβή ημερομηνία και την ατζέντα της συνάντησης.

Σε ερώτηση αν η άτυπη πενταμερής μπορεί να καθυστερήσει και λόγω της πανδημίας, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν το γνωρίζουν αυτό και ότι θα εξαρτηθεί από τον νέο κύκλο επαφών της κ. Λουτ.

Σημειώνεται ότι οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών αναμένεται ότι θα υποβληθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών γύρω στις 10 Ιανουαρίου. Πριν από την ημερομηνία αυτή, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αναμένεται να έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τις εκθέσεις.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΗΦ-Ραλλή Παπαγεωργίου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Χαράλαμπος Πετρίδης: Ελπίζω το 2021 να είναι χρονιά ελευθερίας και επανένωσης της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: