Η πρώτη εμφάνιση του κινέζου μεγιστάνα Τζακ Μα μετά την ανάκρισή του από τις αρχές [video]

FILE PHOTO: Ο κινέζος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδρυτής του ιστότοπου Alibaba Τζακ Μα EPA, AHMAD YUSNI




Μετά από τουλάχιστον τρεις μήνες απουσίας που πυροδότησαν σενάρια ακόμη και για τη ζωή του, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα έκανε την επανεμφάνιση του με ένα σύντομο βίντεο.

Στο βίντεο που μετέδωσε η Tianmu News και το οποίο κατά την ίδια πηγή βιντεοσκοπήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο Τζακ Μα εμφανίζεται να μιλά σε μερικές δεκάδες αγρότες σε αγροτική περιθοχή της Κίνας, επί τη ευκαιρία μίας τελετής απονομής βραβείων.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να αφιερωθούμε στην εκπαίδευση και τη δημόσια ευημερία. Θα συναντηθούμε ξανά μετά την πανδημία«, λέει μεταξύ άλλων ο Μα.

 

Στο ίδιο βίντεο ο Μα εφανίζεται να επισκέπεται  -νωρίτερα στο μήνα- ένα νηπιαγωγείο στην πόλη Χανγκζού.

Ο Κινέζος μεγιστάνας είχε ασκήσει κριτική στις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας για το γεγονός ότι εμποδίζουν την καινοτομία, ενώ υποστήριξε ότι οι τράπεζες της χώρας υποφέρουν από μια «νοοτροπία ενεχυροδανειστή», δεδομένου ότι εξακολουθούν να βασίζονται σε ένα σύστημα «δεσμεύσεων και εγγυήσεων».

Εκείνες οι τοποθετήσεις του φαίνεται ότι εξόργισαν τα στελέχη του κόμματος και στις 2 Νοεμβρίου, ο Μα κλήθηκε από τις κινεζικές αρχές για ανάκριση.

Με πληροφορίες από CNN

Aκολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου απευθύνει και πάλι έκκληση για τον τερματισμό των ξένων παρεμβάσεων στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: