Εντυπωσιακή πρόβλεψη Νταβούτογλου: Ο στρατός θα “τελειώσει” σύντομα τον Ερντογάν

File Photo: Ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται υπό την “κηδεμονία πραξικοπηματiών στρατιωτικών”  και σύντομα “θα εξουδετερωθεί” από την φράξια που τον ελέγχει, δήλωσε χθες ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος και πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος επίσης είναι αιχμάλωτος του κυβερνητικού του εταίρου και ηγέτη του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κόμματος  (MHP), Ντεβλέτ Μαχτσελί, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην σύμμαχος του Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο Karar TV.

“Ο Ερντογάν βρίσκεται σήμερα υπό την κηδεμονία των υπολειμμάτων της 28ης Φεβρουαρίου” δήλωσε ο Νταβούτογλου αναφερόμενος στο πραξικόπημα του 1997, το οποίο θεωρείται ότι κινήθηκε από τον φόβο του κοσμικού στρατού έναντι της ισλαμιστικής ατζέντας του  Νετσμεντίν Ερμπακάν, ηγέτη του  Κόμματος Ευημερίας (Refah).

“Απευθύνω μια προειδοποίηση. Ο κ.Ερντογάν θα εξουδετερωθεί σύντομα. Ο κ.Ερντογάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι, θα είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να κερδίσει τις εκλογές με την Συμμαχία του Λαού”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην σύμπραξη του κόμματος Ερντογάν με τους Εθνικιστές ακροδεξιούς του ΜΗΡ.

Ο ηγέτης του Κόμματος του Μέλλοντος επίσης άσκησε κριτική στον Ερντογάν επειδή δεν είπε καν “περαστικά” σε αξιωματούχο του κόμματος που τραυματίστηκε από επίθεση όχλου την περασμένη εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος Σελτσούκ Οζντάγκ δέχθηκε αιματηρή επίθεση από ένοπλη συμμορία μπροστά στο σπίτι του στην Αγκυρα, την περασμένη Παρασκευή. Δυο άτομα συνελλήφθησαν σε σχέση με την επίθεση η οποία πιστεύεται ότι εκτελέστηκε από όχλο με διασυνδέσεις με το εθνικιστικό, ακροδεξιό ΜΗΡ.

Ο Ερντογάν δεν παίρνει στα σοβαρά την επίθεση, δήλωσε ο Νταβούτογλου, αφού ούτε καν “ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον βουλευτή ή δεν υποσχέθηκε ότι θα βρεθούν οι δράστες”.

Ο Νταβούτογλου υπήρξε πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ από το 2014 έως το 2016, όταν τα έσπασε με τον Ερντογάν και αναγκάστηκε σε έξοδο από την κυβέρνηση.  Παραιτήθηκε από το ΑΚΡ τον Σεπτέμβριο του 2019 και ίδρυσε το δικό του Κόμμα του Μέλλοντος τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Πηγή: Ahval/ Karar TV

Mάικο Χάας προς Τουρκία: «Το παιχνίδι με τη φωτιά» στην ανατολική Μεσόγειο δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: