Ενότητα ζήτησε και υποσχέθηκε ο Μπάιντεν στο πρώτο του διάγγελμα ως πρόεδρος

Ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.




“H Δημοκρατία νίκησε” ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του ίδιου και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», είπε χαρακτηριστικά, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε.

Κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη της ενότητας του λαού των ΗΠΑ. Ανασύροντας παραδείγματα από την ιστορία της χώρας, ο Μπάιντεν τόνισε πως “μόνο με ενότητα μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον της Αμερικής”.

  • Ενότητα. Ενότητα. Με την ενότητα μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, μεγάλα πράγματα. Μπορούμε να πολεμήσουμε την πανδημία, μπορούμε να αποδώσουμε φυλετική δικαιοσύνη, να αποδώσουμε δικαιοσύνη στον κόσμο.

“Η ιστορία μας είναι μια συνεχής ιστορία σκληρής μάχης με τον φόβο, το διχασμό, την βία. Η νίκη δεν είναι ποτέ βέβαιη.  Μπορούμε να το κάνουμε τώρα. Με ενότητα. Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους άλλους με αξιοπρέπεια. Χωρίς ενότητα δεν υπάρχει πρόοδος. Αυτή είναι η ιστορική μας στιγμή. Αν το κάνουμε αυτό δεν θα αποτύχουμε. Ποτέ, ποτέ δεν αποτύχαμε ως ΗΠΑ όταν είμασταν ενωμένοι” πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορωναϊού

“Θα χρειαστούμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία σαν ένα έθνος. Και σας λέω αυτό: θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί, μαζί” είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αφιερώνοντας ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην πανδημία του κορωναϊού.

“Η πρώτη μου πράξη ως πρόεδρος είναι να σας ζητήσω είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ αυτούς που χάθηκαν από την πανδημία. Σας ζητώ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα θύματά μας” είπε ο Τζο Μπάιντεν.

H Aμερική επιστρέφει…

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη για φυλετική συμφιλίωση, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και την ανάγκη “επιστροφής” των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή στην οποία, όπως είπε μπορούμε να ηγηθούμε όχι με την επιβολή αλλά “με το παράδειγμά μας. Μπορούμε να ξαναγίνουμε ο φάρος του κόσμου”.

“Επιστρέφουμε στους συμμάχους και τις συμμαχίες μας” είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

“Αντιμετωπίζουμε όλες τις απειλές μαζί. Θα σηκωθούμε όρθιοι και θα αντιμετωπίσουμε όλα μαζί; Θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή; Πιστεύω πως πρέπει, πιστεύω πως θα το κάνουμε”.

Ο Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας:

” Θα υπερασπιστώ το Σύνταγμα, θα υπερασπιστώ την Αμερική. Θα γράψουμε μια νέα αμερικάνικη ιστορία. Την ιστορία της ενότητας, όχι του διχασμού, του φωτός κι όχι του σκότους. Της Δικαιοσύνης, της αλήθειας. Η Αμερική να ξαναγίνει φάρος του κόσμου. Είθε ο Θεός να ευλογεί την Αμερική. Είθε ο Θεός να ευλογεί τα στρατεύματά μας”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν: Μια νέα εποχή ξεκινά για τις ΗΠΑ [παρακολουθείστε Live την τελετή]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: