Ένας νεκρός από τον νέο κορωναϊό στη Κίνα μετά από καιρό: 82 κρούσματα σε 1,4 δις ανθρώπους

Στη Σαγκάη επιβλήθηκε ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του νέου κορωναϊού. EPA, ALEX PLAVEVSKI
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19 και την επιβεβαίωση 82 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, από 124 την προηγουμένη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα 69 από τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν χθες — το υπουργείο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — αυξήθηκε σε 57, από 45 την προηγουμένη.

Η ηπειρωτική Κίνα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο και πιο επίμονο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τον επόμενο μήνα εορτάζεται το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος και εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.885 ασθενείς με την COVID-19 (+35 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 110 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+1).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.197 μολύνσεων.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China

Στη Χιλή ξεπέρασαν τα 700.000 τα κρούσματα του νέου κορωναϊού: 17.999 οι νεκροί στη χώρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: