Εμβολιάστηκε ο Ερντογάν κατά του κορωναϊού: Με το κινεζικό εμβόλιο Sinovac

File Photo Ο Ερντογάν εμβολιάζεται. Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκική Προεδρία δείχνει τον Ταγίπ Ερντογάν να εμβολιάζεται με το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωναϊού, Sinovac.EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE μέσω ΚΥΠΕ




Mε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύει φωτογραφίες που τον δείχνουν να εμβολιάζεται με το κινεζικό εμβόλιο Sinovac κατά του κορωναϊού.

Όπως είχε προαναγγελθεί, ο Ερντογάν εμβολιάστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε νοσοκομείο της Άγκυρας, προκειμένου να κατευνάσει τις όποιες ανησυχίες του πληθυσμού έναντι των εμβολιασμών.

“Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου επιτυχημένου προγράμματος εμβολιασμού της χώρας, 254 χιλιάδες υγειονομικοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. Μαζί τους κι εγώ” αναφέρει ο Ερντογάν στην ανάρτησή του και προσθέτει, “Με την ελπίδα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες μας. Καλή τύχη”.

 

Η Τουρκία άρχισε να χορηγεί το εμβόλιο, που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac, σε υγειονομικούς σήμερα, στο πλαίσιο της πανεθνικής εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στη χώρα.

Ο Ερντογάν έκανε το εμβόλιο σε απευθείας σύνδεση, έπειτα από συναντήσεις με στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η Τουρκία έχει αναφέρει περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα κορωναϊού από τον Μάρτιο και εξακολουθεί να καταγράφει περίπου 10.000 νέα κρούσματα και 170 θανάτους σε ημερήσια βάση έπειτα από έναν μήνα επιβολής lockdown τα σαββατοκύριακα και απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο Google News

Βουλιμικός και αδιόρθωτος ο Ακάρ: Θέλει κι άλλους s-400, F35 αλλά όχι κυρώσεις από τις ΗΠΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: