Εμβολιασμοί του 70% του πληθυσμού στην Ε.Ε. μέχρι το καλοκαίρι: Για να σωθεί η τουριστική περίοδος

FILE PHOTO: «Αν μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον μηχανισμό με τον οποίο η άσκηση προκαλεί αυτά τα οφέλη, τότε είμαστε πιο κοντά στο να βοηθήσουμε πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους», λένε οι ερευνητής. EPA, RONALD WITTEK




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παροτρύνει τα κράτη μέλη να ορίσουν έναν στόχο εμβολιασμού τουλάχιστον 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με προσχέδιο συστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που πρόκειται να δημοσιευτούν την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δεσμευτεί επίσης να συμφωνήσει με τα κράτη μέλη έως τα τέλη αυτού του μήνα σχετικά με ένα πρωτόκολλο για πιστοποιητικά εμβολιασμού «το οποίο θα μπορεί να είναι αναγνωρίσιμο και να χρησιμοποιηθεί στα συστήματα υγείας σε ολόκληρη την Ε.Ε. – και το οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί παγκοσμίως σε συντονισμό με τον ΠΟΥ », σύμφωνα με το προσχέδιο του εγγράφου που είδε το Bloomberg.

Τέτοια πιστοποιητικά θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις καραντίνες και τα τεστ, αποδεικνύοντας ότι κάποιος «δεν θεωρείται πλέον άτομο υψηλού κινδύνου για ταξίδια».

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε. πρόκειται να πραγματοποιήσουν σχετική τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Πέμπτη. Μεταξύ των πιο αμφιλεγόμενων ζητημάτων στο τραπέζι είναι η προώθηση της εισαγωγής πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα επέτρεπαν την επανεκκίνηση των ταξιδιών – τουλάχιστον για όσους εμβολιαστούν.

Η ιδέα, την οποία φαίνεται να υιοθετεί το έγγραφο της Επιτροπής, αντικατοπτρίζει την προθυμία οικονομιών που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, να σώσουν την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.

Χώρες όπως η Γαλλία, ωστόσο, είναι απρόθυμες να υιοθετήσουν τη χρήση τέτοιων πιστοποιητικών προς το παρόν, καθώς φαίνεται να καθιστούν υποχρεωτικά τα εμβόλια, σε μια στιγμή που δεν είναι διαθέσιμα σε όλους λόγω περιορισμών εφοδιασμού.

ΠΗΓΗ: BloombergEU to Set Target for Vaccinating 70% of Its Population by Summer

Πωλείται εκκλησία στην Τουρκία! Αγγελία στο Διαδίκτυο, ζητούν 6,3 εκατ. τουρκικές λίρες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: