Έκτακτες ανακοινώσεις Πέτσα: Αυστηροποίηση lockdown μέχρι 11 Ιανουαρίου [video]

File photo: Αστυνομικοί με ντουντούκες διώχνουν τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Από αύριο 3 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, έως και τις 10 Ιανουαρίου επανέρχονται σε ισχύ όλες οι απαγορεύσεις που είχαν αρθεί ενόψει εορτών, με απώτερο στόχο να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε:

* αναστολή λειτουργίας του click away

* ξανακλείνουν τα βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ

* ξανακλείνουν οι εκκλησίες, δεν θα γίνει αγιασμός υδάτων σε εξωτερικούς χώρους τα Θεοφάνεια.

* απαγόρευση κυκλοφορίας από 9μμ έως 5πμ

* απαγόρευση ψαρέματος, κυνηγιού

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε:

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα”.

Ο κ.Πέτσας εξήγησε ότι η λήψη των μέτρων αποφασίστηκε επειδή τα νέα κρούσματα παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών.

“Δυστυχώς, περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid, ενώ περισσότεροι από 400 εξακολουθούν να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα δεδομένα αυτά επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού στην Πατρίδα μας” πρόσθεσε ο κ.Πέτσας “ιδίως τώρα, που η ελπίδα του εμβολίου δεν είναι ευχή ή προσδοκία. Αλλά πραγματικότητα, σε εξέλιξη”.

 

‘Αμυνα και αντεπίθεση

Ο κ.Πέτσας ανέφερε ότι πρέπει να “παίξουμε άμυνα” με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας , ενώ πρόσθεσε ότι “περνάμε στην αντεπίθεση, με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό”.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, εξήγησε ότι πρέπει να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί, με κόπο και θυσίες, σε διάστημα πολλών μηνών, να μην γκρεμιστεί από την χαλάρωση λίγων ημερών” και πρόσθεσε:

“Επιβάλλεται, συνεπώς, να κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Ώστε να ξαναγυρίσουμε, σταδιακά, σε μια μορφή κανονικότητας. Και, πρώτα από όλα, να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία”.

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο κορωναϊός κτυπά τώρα την Αττική: Αν σημειωθεί έξαρση, οι δυσκολίες θα είναι πολύ μεγάλες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: