«Έχουμε το επίπεδο να τους κερδίσουμε» την Μπαρτσελόνα, δηλώνει ο Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, δίνει οδηγίες στους παίκτες του σε παλαιότερο αγώνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Εμφάνιση αντίστοιχη με αυτή του πρώτου γύρου, όταν ο Ολυμπιακός είχε περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μπαρτσελόνα, ζήτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τους «μπλαουγκράνα» στο ΣΕΦ (28/1, 21:00), για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Παράλληλα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» υπογράμμισε ότι οι Πειραιώτες έχουν το επίπεδο για να κερδίσουν την Μπαρτσελόνα, ενώ αναφέρθηκε και στη χθεσινή (26/1) ήττα από την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ στην αυριανή αναμέτρηση είναι αμφίβολη, καθώς ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αρμάνι αιμάτωμα στον έσω πλάγιο του δεξιού γόνατος.

«Η προσπάθεια των προπονητών είναι πάντα να χαμηλώσουν το ταβάνι της αντίπαλης ομάδας και να ανεβάσουμε το δικό μας μέσα από κάποια τρικς. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε, άλλες όχι. Γενικά, όμως, τα παιχνίδια όπως εξελίσσονται εκτός του ότι όπως είπα λένε την αλήθεια, δηλαδή οι δυνατές ομάδες κερδίζουν ειδικά σε βάθος χρόνου, παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεις και τον αντίπαλο. Δεν είναι μόνο πως είσαι εσύ, έχει να κάνει και με το πως είναι ο αντίπαλός. Εμείς με την Μπαρτσελόνα κερδίσαμε στον πρώτο γύρο κάνοντας ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι, άρα προφανώς έχουμε το επίπεδο να τους κερδίσουμε. Αυτό αποδείχθηκε στον πρώτο γύρο. Θα πρέπει να παίξουμε καλά, όπως είχαμε παίξει τότε», είπε αρχικά ο Μπαρτζώκας αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Ερωτηθείς αν η νίκη επί των «μπλαουγκράνα» αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ξεκαθάρισε: «Είμαστε στον Ολυμπιακό και επιτακτικά θέλαμε νίκες από την πρώτη αγωνιστική. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι το εξής. Πως ο Ολυμπιακός είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Οι δύο καλύτεροι παίκτες της ομάδας για πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή είναι 35 στα 36 και 38 στα 39. Και αυτή τη στιγμή η ομάδα προσπαθεί να βρει νέους πρωταγωνιστές θέλοντας, όμως, να αξιοποιήσει και αυτούς που είχε στο παρελθόν. Οι καινούργιοι παίκτες είναι πάρα πολλοί και δυστυχώς ο τραυματισμός του Παπανικολάου, που όλοι ξέρουν πόσο σημαντικός παίκτης είναι, δεν μας βοηθάει. Εγώ σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Ο δικός μου στόχος είναι μέχρι το τέλος της διοργάνωσης η ομάδα να παλεύει και να είναι μέσα στους στόχους της. Και από κει και πέρα, μια νίκη μεγάλη και μια ήττα καθοριστική μπορεί να παίξει τον ρόλο της. Όμως, έτσι όπως είναι η διοργάνωση, βλέπετε ποιες ομάδες είναι πίσω μας ή με ποιες ομάδες είμαστε ανταγωνιστές. Από αυτό φαίνεται και το επίπεδο της διοργάνωσης φέτος».

Σε ερώτηση για την αναμέτρηση στο Μιλάνο, απάντησε: «Πάντα όταν ξαναβλέπεις το παιχνίδι, βλέπεις περισσότερα πράγματα από ότι την ώρα που εξελίσσεται. Επίσης, συνηθίζω να συμβουλεύομαι όλους τους συνεργάτες μου. Ρωτάω πάντα τον γυμναστή πως βλέπει την εκρηκτικότητα των παικτών, πως είναι τα πόδια τους. Ρωτάω τους βοηθούς τι γνώμη έχουν για την εκτέλεση των plays ή των αμυντικών plays. Ρωτάω τους πάντες για να βγάλω ένα τελικό συμπέρασμα, γιατί τους εμπιστεύομαι. Στην ανάλυση που θα κάνουμε για το παιχνίδι με την Αρμάνι, ο κάθε ένας έχει μια διαφορετική οπτική. Προφανώς εμείς εδώ γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους πως είναι η ομάδα, τι ακριβώς κάνει, τι δεν κάνει και πως εξελίσσεται μέσα στην χρονιά. Χθες γενικά το ξεκίνημα δεν ήταν κακό, το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν κακό. Είχαμε ένα πολύ κακό διάστημα. Κατά την άποψή μου η θετική πλευρά της υπόθεσης είναι πως ο Ολυμπιακός έμεινε 2-3 φορές πίσω στο σκορ και επέστρεψε πολύ γρήγορα. Αυτό σε πρώτη φάση δείχνει μια ομάδα που δεν τα παρατάει. Και για μια ομάδα με τόσα πολλά καινούργια πρόσωπα και σε αυτή τη δύσκολη Ευρωλίγκα, στην οποία παίζουμε χωρίς τον Παπανικολάου που για εμάς είναι πολύ σημαντικός, είναι πολύ θετικό. Όπως είπα και χθες το ματς κρίθηκε σε δύο φάσεις εκεί που είχαμε κάνει come back και ήμασταν δύο πόντους πίσω έγινε ένα δύσκολο πλέι από τον Ντιλέινι και το έβαλε. Τέτοιες φάσεις συνήθως σου κόβουν τα πόδια. Εννοείται πως υπήρχαν παίκτες που έπαιξαν καλά και ήταν στο πλάνο, όπως υπήρχαν και παίκτες που δεν ήταν τόσο καλοί. Αυτή, όμως, είναι η Ευρωλίγκα. Είναι η διοργάνωση της αλήθειας. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια, που παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις. Το Μιλάνο είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, δεν ξέρω γενικά πως όλοι οι αναλυτές εκτός της ομάδας βλέπουν τα πράγματα. Αν νομίζουμε πως ο Ολυμπιακός πάει στο Μιλάνο και έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει… Ρεαλιστικά δεν είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός θα πάει και αν κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι θα κερδίσει, όπως αν είναι καλός μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Δεν κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, όμως, ήμασταν συνεπείς σε πολλά πράγματα του παιχνιδιού. Σε τελική ανάλυση χάσαμε το ματς, όπως το χάσαμε και τώρα έχουμε να παίξουμε ένα ακόμη πάρα πολύ δύσκολο αγώνα. Έναν αγώνα πολύ απαιτητικό και είναι το τελευταίο μιας σειράς 6-7 παιχνιδιών που έχουμε δώσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για την ομάδα μας και με τις ελλείψεις και τους τραυματισμούς που έχουμε, κάποιοι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε αυτό το ρυθμό και με τόσο μεγάλη ένταση. Ή κάποιοι παίκτες μας που είναι βετεράνοι επηρεάζονται. Γιατί η Ευρωλίγκα σε εισαγωγικά δημιουργεί πρόβλημα σε παίκτες που είναι βετεράνοι. Και η κούραση δεν είναι μόνο σωματική είναι και πνευματική».

Όταν σχολιάστηκε πως ο Ολυμπιακός δίνει ένα ματς την εβδομάδα δεδομένου πως δεν αγωνίζεται στην εγχώρια λίγκα, δήλωσε: «Δεν ήταν ένα ματς ήταν δύο γιατί είχαμε και το αναβληθέν ματς. Και όπως έχετε δει , δυστυχώς όλα αυτά τα διπλά παιχνίδια των τελευταίων εβδομάδων είναι στον πόντο. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι παιχνίδια ψυχοφθόρα και σε μεγάλη ένταση όταν παίζονται σε μια απόφαση. Και φυσικά είναι και τα ταξίδια. Πήγαμε στο Βιλερμπάν, στο Κάουνας, στο Μιλάνο και χθες για παράδειγμα γυρίσαμε στις 6 το πρωί. Όλα αυτά φυσικά δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, όμως, σίγουρα παίζουν ρόλο στην εξέλιξη μιας ομάδας».

Από την πλευρά του, ο Χασάν Μάρτιν, είπε: «Καταρρεύσαμε αρκετές φορές στην άμυνα και η Μιλάνο που είναι μια από τις πιο ταλαντούχες επιθετικά ομάδες της λίγκας, όπως ήταν λογικό το εκμεταλλεύτηκε. Οπότε εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην καλύτερη εκτέλεση σε άμυνα και επίθεση, ειδικά στο τελείωμα του αγώνα, κάτι που θα μας βοηθήσει να τελειώνουμε αυτές τις αναμετρήσεις. Το κλειδί με Μπαρτσελόνα θα είναι να παίξουμε επιθετικά. Ειδικά εγώ, θα πρέπει να παίξω επιθετικά και να παλέψω για τα ριμπάουντ. Θα πρέπει να ακολουθήσω το πλάνο σε άμυνα και επίθεση και να παίξω με λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Προερχόμαστε από δύο σκληρές ήττες και πρέπει να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας σε υψηλό επίπεδο. Η Μπαρτσελόνα είναι προφανώς σπουδαία ομάδα, δύσκολοκατάβλητη. Εμείς θα πρέπει να έχουμε καλό ρυθμό και να είμαστε επιθετικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Θα είναι όπως κάθε παιχνίδι για εμένα στην Ευρωλίγκα. Κάθε αναμέτρηση είναι πρόκληση για εμένα. Κανένα ματς δεν είναι πιο εύκολο από το προηγούμενο ή το επόμενο. Πρέπει να βγεις στο παρκέ και να παίξεις ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλός σου. Ναι η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας και προφανώς όλοι μας έχουμε κίνητρο. Χάσαμε δύο παιχνίδια στη σειρά, όμως, και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη».


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΑκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWSθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: