Δυναμικό παρόν των Ελλήνων αθλητών στο μίτινγκ κλειστού της Βιέννης

File Photo: H Ειρήνη Βασιλείου έκανε ατομικό ρεκόρ στη Βιέννη. Photo via istangram 𝙸𝚛𝚒𝚗𝚒 𝚅𝚊𝚜𝚒𝚕𝚒𝚘𝚞 𝙾𝙻𝚈




Όπως το 2020 έτσι και φέτος η Ειρήνη Βασιλείου θα φύγει από την Βιέννη με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στις… αποσκευές της.

Η έμπειρη αθλήτρια πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στα 200 μ., όπου τερμάτισε δεύτερη με 23.51, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η Βασιλείου βελτίωσε το 23.73, που είχε από τις 18 Ιανουαρίου του 2020 στο ίδιο στάδιο και παράλληλα έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στην απόσταση στον κλειστό στίβο. Η Βασιλείου με την εμφάνιση της στα 200 μ. επιβεβαίωσε πως είναι σε θέση να τρέξει γρηγορότερα από το 53.91, που σημείωσε το πρωί στα 400 μέτρα.

Σε μια κούρσα, όπου επέλεξε να περάσει σχετικά αργά τα πρώτα 200 μ., με αποτέλεσμα να μείνει πίσω. Παρόλα αυτά περίπου 120 μ. πριν το φινάλε ανέβασε ρυθμό και τελικά τερμάτισε πρώτη στη σειρά της και έβδομη στο σύνολο. Καλό ήταν το ντεμπούτο και της Ελπίδας Καρκαλάτου που διένυσε την απόσταση σε 54.68 – 15η θέση -, πολύ κοντά στο ατομικό της 54.51, που δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να βελτιώσει. Η Ανδριάνα Φέρρα επέστρεψε πέρυσι στη δράση, μετά την πολυετή απουσία λόγω τραυματισμών, και φέτος στα 400 μ., όπου πέτυχε σήμερα 55.83 (19η θέση), στην πρώτη κούρσα της στην απόσταση ύστερα από τρεισήμισι χρόνια.

Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο πραγματοποίησε στα 400 μ. η Φέμκε Μπολ (Ολλανδία) με 50.96, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, ενώ ξεχώρισε και η συμπατριώτισσα της Λίκε Κλάφερ, που τερμάτισε σε 51.48 και έγινε η δεύτερη φέτος στον κόσμο.

Την καλύτερη μέχρι σήμερα κούρσα της στον κλειστό στίβο πραγματοποίησε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που τερμάτισε σε 2.04.84 τα 800 μ. στο μίτινγκ της Βιέννης και ξεπέρασε τον εαυτό της.

Η 27χρονη επέλεξε από την αρχή της κούρσας να μπει μπροστά και να δώσει το ρυθμό, που ήθελε δείχνοντας μάλιστα πολύ δυνατή μέχρι τα τελευταία μέτρα της απόστασης. Η επίδοση της έμπειρης αθλήτριας είναι καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν και βελτιώνει το 2.05.10, που ήταν το ρεκόρ της από το 2016, τη χρονιά που πέτυχε και το ρεκόρ της (2.03.91) στον ανοιχτό στίβο. Η Γιαννοπούλου κατέλαβε την έκτη θέση στον αγώνα, εκεί όπου ήταν η Keely Hodginson (Μ. Βρετανία) ήταν νικήτρια με 1.59.03 και παράλληλα η μοναδική από τις μετέχουσες που κατέβηκε το φράγμα των 2.00.00. Η νεαρή αθλήτρια με την επίδοση της βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20, το οποίο ήταν 1.59.05.

Η Γιαννοπούλου πέτυχε το όριο συμμετοχή της για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας της, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα με τη σημερινή της εμφάνιση ανέβηκε στην τρίτη θέση όλων των εποχών στη χώρα μας στον κλειστό στίβο.

Ο Χρήστος Κοτίτσας έκανε καλό αγώνα στο μίτινγκ της Βιέννης και κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ στα 800 μέτρα. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου τερμάτισε σε 1.50.31 και βελτίωσε το 1.51.63, της Σόφιας. Ο 26χρονος έχει ως στόχο να κυνηγήσει στις επόμενες εμφανίσεις του, επιδόσεις κάτω από 1.50.00. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 1.49.35 από τον χειμώνα του 2019.

Σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έδειξε πως είναι ο Ανδρέας Δημητράκης, παρότι επέλεξε να κάνει συγκρατημένη κούρσα στα 1,500 μ. Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ προέρχεται από τενοντίτιδα στον αχίλλειο, που τον κράτησε το προηγούμενο διάστημα πίσω κι έτσι προτίμησε στον πρώτο του αγώνα να κάνει συντηρητική εμφάνιση, που ωστόσο δεν τον εμπόδισε να τερματίσει σε 3.43.99 και να καταλάβει την τέταρτη θέση στο σύνολο. Ο Δημητράκης σημείωσε επίδοση καλύτερη από το χρόνο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, διοργάνωση για την οποία είχε το όριο από την περσινή χρονιά. Ο αθλητής θα συνεχίσει τους αγώνες του, προκειμένου να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση της Πολωνίας. Ο Δημητράκης έχει ατομικό ρεκόρ 3.42.43, από το 2016 και δεν είναι απίθανο σε έναν από τους αγώνες όπου θα ακολουθήσουν.

Στα 200 μ. μετείχε και η Ανδριάνα Φέρρα, που αν και αρχικά τερμάτισε σε 24.86, επίδοση που θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ, στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: