Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν: Οι Τούρκοι δεν τον πιστεύουν και δεν τον ψηφίζουν

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Δημοσκόπηση στην Τουρκία δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων θέλει επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα.

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας Μετροπόλ, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, εάν διεξάγονταν εκλογές αυτή την Κυριακή θα λάμβαναν το ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) 30,6%, το CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) 20%, το IYI Parti (Καλό Κόμμα) 8,9%, το φιλοκουρδικό Κόμμα HDP 8,7% και το MHP (Κόμμα Εθνικής Δράσης) 6%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 21,3% ενώ το ΜΗΡ έχει σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσόπησης, αν σήμερα διεξάγονταν προεδρικές εκλογές το 43,3% λέει ότι θα ψήφιζε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το 50,7% ότι δεν θα τον ψήφιζε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα λάμβανε 40,7% εάν κατέβαινε υποψήφιος Πρόεδρος ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος θα λάμβανε 43,9%.

Πρώτος στη σειρά είναι ο Γιαβάς, ακολουθούν ο Ερντογάν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

  • Το 64,8% εκτιμά ότι η Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο ενώ το 21,7% είναι ικανοποιημένο.

Το 49,5% θεωρεί ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της Τουρκίας είναι η οικονομία, το 13,2% ο κορωναϊός και το 12,3% η ανεργία. Το 59,4% λέει ότι είναι χρεωμένο. Το 77% λέει ότι είναι χρεωμένο στις τράπεζες, το 12,5% σε φίλους. Το 91,9% δυσκολεύεται να ξεπληρώσει τα χρέη του.

Το 60% δεν πιστεύει στους αριθμούς των κρουσμάτων και νεκρών της επιδημίας που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας και μόνο το 36,3% αποδέχεται ως σωστά τα δεδομένα. Το 52,5% θεωρεί ανεπιτυχή τα μέτρα της Κυβέρνησης για τον κορωναϊό. Το 51,5% λέει ότι θα εμβολιαστεί, ενώ το 48,5% δεν θα εμβολιαστεί. Το 55,2% δεν εμπιστεύεται το κινεζικό εμβόλιο, σε αντίθεση με το 37,9% που το εμπιστεύεται.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αποκάλυψη της Defence Point: Πλοίο-δόλωμα(;) Ερντογάν, από το Αιγαίο κατευθύνεται στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: