Δένδιας για τα 12 μίλια στην Κρήτη: Θα είναι και στο ανατολικό τμήμα, όχι μόνο το νότιο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλά από τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση κύρωσης του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο Πέλαγος, Α ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μιλώντας την Ολομέλεια της Βουλής ότι «για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη έχει τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες ο πρωθυπουργός και φυσικά περιλαμβάνεται και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης».

Απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Κατρούγκαλου ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη έχει τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες ο πρωθυπουργός, και φυσικά περιλαμβάνεται και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης».

Ο Νίκος Δένδιας εξήρε και την ομόθυμη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις προκαλείται για πρώτη φορά από το 1947 «επέκταση του εθνικού χώρου κατά 10.079 τ. χλμ. και αν προσθέσουμε το κλείσιμο των κόλπων, η επέκταση υπερβαίνει τα 13.000 τ. χλμ. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το σύνολο της χώρας είναι 135.0000 τ. χλμ. αντιλαμβάνεται το μέγεθος της έκτασης».

Το νομοσχέδιο στηρίζεται επί της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής, Ελληνικής Λύσης και ΜεΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ δηλώνει «παρών».

Να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας σε Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη κάλεσε εξάλλου την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη διαδικτυακή κοπή της πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων και υπογράμμισε ότι αυτό παραμένει διεθνής υποχρέωση της γείτονος, βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης.

Με πληροφορίες από skai.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Δένδιας για επέκταση αιγιαλίτιδας: Ομόθυμη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων, ιστορική η στιγμή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: