Δεν θα μπει κόφτης στα SMS, λέει ο Πιερακάκης: 13% αύξηση με το άνοιγμα της αγοράς [video]

File Photo: Χρήστες κινητών τηλεφώνων photo@amna_news




“Δεν θα μπει κόφτης στα SMS” δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού το Σαββατοκύριακο και την συζήτηση που γίνεται για επανεξέταση της κίνησης των πολιτών μέσω SMS.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι περιορισμός ή κόφτης δεν θα συμβεί καθώς το SMS σχεδιάστηκε να έχει την ίδια χρήση με το χαρτί μετακίνησης. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται διάφορα συστήματα σε συνεργασία μάλιστα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

  • Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι υπάρχει αύξηση 13% στα μηνύματα λόγω ανοίγματος της αγοράς, με τα SMS που στέλνονται κάθε εβδομάδα να αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια.

Η κατάχρηση των 2 ωρών που επιτρέπονται για τα ψώνια των καταναλωτών με διαδοχικά SMS στο 13033 προβληματίζει την κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο κ.Πιερακάκης,  και συζητείται έντονα πώς θα μπορούσε αυτό να περιοριστεί.

Μια από τις ιδέες που εξετάζονται σ’ αυτό το πλαίσιο είναι και η πλατφόρμα e-katanalotis: Με ειδική εφαρμογή που θα πρέπει να κατεβάσει ο πολίτης στο κινητό του αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά θα υπάρχει «κλεψύδρα», προκειμένου να μην ξεπερνά το επιτρεπόμενο χρονικό όριο.

Συνεπώς, αν ξεπερνά τις 2 ώρες και ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ τότε θα του επιβάλλεται πρόστιμο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εφόσον αποφασιστεί αυτή η λύση η εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική σε όλους του πολίτες. Και δεν θα αντικαταστήσει το μήνυμα στο 13033, αλλά θα το συμπληρώσει.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ ΤV

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το «Harrod’s της Ερμού» τρομάζει τους επιστήμονες: Παίζουμε με τη φωτιά, λέει ο Σύψας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: