Ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ανακοινώνει την νέα σύνθεση της κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Δεν ήταν πολλοί αυτοί που εξεπλάγησαν όταν είδαν τον κ. Χρήστο Ταραντίλη να ανακοινώνει ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό. Κι αυτό γιατί το όνομά του είχε ακουστεί περισσότερο ως πιθανού αντικαταστάτη του κ. Στέλιου Πέτσα.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η σχέση του με τη ΝΔ, ενεργά ξεκίνησε το 2017 όταν, ως προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος.

Είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΔΕΤ και μέλος των επιτροπών διοίκησης τεσσάρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, ο κ. Χρήστος Ταραντίλης είναι μέλος του εκδοτικού συμβουλίου (Associate Editor) του αμερικάνικου περιοδικού “Networks” (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης.

Έχει 66 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά αξιολογημένα με τον δείκτη Impact Factor, 18 άρθρα κατηγοριοποιημένα στην κατηγορία 4 και 28 στην κατηγορία 3 της λίστας διεθνών περιοδικών στη διοίκηση επιχειρήσεων όπως αυτή ανακοινώνεται από το Chartered Association of Business Schools (ABS) της Μεγάλης Βρετανίας.

Το επιστημονικό έργο του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου έχει λάβει περισσότερες από 5.430 αναφορές, σύμφωνα με το Google Scholar ενώ έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με συναδέλφους Καθηγητές πανεπιστημίων της Β. Αμερικής και Δ. Ευρώπης όπως τα Princeton University, Carnegie Mellon University, Imperial College London, Cass Business School, HEC Montréal, University of Bath, Polytechnique Montréal.

– με πληροφορίες από το ethnos.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Αυτή είναι η νέα (προ) εκλογική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη [Λίστα, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: