Χιλιάδες διαδηλωτές στο Άμστερνταμ κατά του λοκντάουν: Κανείς δεν φορούσε μάσκα

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία της πόλης Museumplein στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, στις 17 Ιανουαρίου 2021. EPA, ROBIN VAN LONKHUIJSEN




Μερικές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα, χωρίς την άδεια των αρχών, στο Άμστερνταμ, διαμαρτυρόμενοι για το λοκντάουν που έχει επιβληθεί στη χώρα, με στόχο την επιβράδυνση της διασποράς του νέου κορωναϊού, προτού η αστυνομία διαλύσει το πλήθος.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία μπροστά από το Κρατικό Μουσείο και το μουσείο Βαν Γκογκ, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα, όπως: «Ελευθερία: Σταματήστε αυτήν την πολιορκία», ενώ φώναζαν «Τι θέλουμε; Ελευθερία!».

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν φορούσε μάσκα, που δεν υποχρεωτικό στην Ολλανδία, και ελάχιστοι τηρούσαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι αρχές απέρριψαν το αίτημα για μια διαδήλωση στην πλατεία του Μουσείου. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, όταν η αστυνομία τους είπε να το κάνουν και κάποιοι πέταξαν πυροτεχνήματα.

Αστυνομικοί της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση νερού υπό πίεση για διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Η ολλανδική κυβέρνηση έκλεισε σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα τον Δεκέμβριο προσπαθώντας να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 και αυτήν την εβδομάδα παρέτεινε το λοκντάουν κατά τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χάγη, Ολλανδία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

 

Χάικο Μάας: Σε όποιον εμβολιαστεί θα πρέπει να επιτρέπεται να πάει σε εστιατόρια και κινηματογράφους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: