Αττική όπως …Θεσσαλονίκη και στο βάθος ολικό lockdown: Νέα κρούσματα, διασωληνωμένοι και νεκροί

File photo: 230 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 226 στη Θεσσαλονίκη ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν στην Αττική νέοι πιο αυστηροί περιορισμοί – ακόμη και ολικό lockdown αν τα πράγματα χειροτερέψουν και τα κρούσματα κορονοϊού δεν μειωθούν.

Η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση βρίσκονται από χθες Σάββατο σε ισχύ.

Ήδη γίνονται συγκρίσεις της Αττικής με τη Θεσσαλονίκη, η οποία έφτασε να έχει πληρότητα στις ΜΕΘ 98%, τονίζοντας πως ανάλογες συμπεριφορές μας έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Σοφίας Φασουλάκη, σε μια τέτοια περίπτωση, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική -που τώρα ξεκινά από τις 9 το βράδυ- θα μπορούσε να ισχύει από τις 7 ή τις 8, απόφαση που τώρα δεν πάρθηκε, αφού όπως ανέφερε η κυβέρνηση την Παρασκευή, πρόκειται για μητροπολιτικό δήμο.

Παράλληλα, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται, πιθανότατα θα δούμε να εφαρμόζονται μέτρα όπως αυτά του lockdown Μαρτίου. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το γεγονός πως η κίνηση στους δρόμους δεν θυμίζει σε τίποτα lockdown.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κινητικότητα στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου ήταν ίδια με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρσι που δεν είχαμε lockdown.

Την ίδια στιγμή, σε 795 ανέρχονται τα νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156.473, εκ των οποίων 52% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.936 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48.939 (63,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε 257 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. Οι 185 (72%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σε 1.106 ανέρχονται οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 15 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.779 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων οι 3.397 (58,8%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το κανάλι, ήδη η Αττική είναι στο «κόκκινο» με τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα να αυξάνονται συστηματικά, γεγονός που ανησύχησε και ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι εισηγήθηκαν την απόφαση για τα νέα μέτρα και συνέχιση του lockdown. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια εβδομάδα, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική διπλασιάστηκαν.

Προβληματισμός επικρατεί ιδιαίτερα για το κέντρο της Αθήνας, όπου 1 στα 3 κρούσματα εντοπίζονται εκεί. Για σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 124 κρούσματα στο κέντρο της πόλης, ενώ στην Αττική έφτασαν τα 384 κρούσματα.

  • Γεωργιάδης: Ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στις κόκκινες περιοχές, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού

Στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, υπογράμμισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Επισήμανε δε πως «ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τι μέτρα ισχύουν από χθες σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας

Αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα λόγω της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, φέρνει από σήμερα ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που επανέρχεται με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας στη χώρα.

Η Ελλάδα χωρίζεται σε «κίτρινες» (Επίπεδο Α- Επιτήρησης) και σε «κόκκινες» (Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου) περιοχές ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που φέρουν. Στο κόκκινο επίπεδο μπορούν να μπουν, τόσο τοπικές κοινότητες και δημοτικές ενότητες, όσο και δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

Με τα τωρινά δεδομένα τα μέτρα που εφαρμόζονται οριζόντια για όλη την επικράτεια είναι τα εξής:

-Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι λόγους

-Απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων

-Απαγόρευση ιδιωτικών συναθροίσεων

-Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

-Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

-Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες

-Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων

-Λειτουργία Super League 1 & 2, Basket League, Volleyball League

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίπεδο Α’ – επιτήρησης (κίτρινες περιοχές).

Στο επίπεδο Α ισχύουν τα εξής, πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00 έως 05:00

-Διά ζώσης λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια) από 1η Φεβρουαρίου

-Λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής, καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας, υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

-Πραγματοποίηση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων εντός ναών και έως 50 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς

-Επανέναρξη λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ (όχι ΟΠΑΠ PLAY) από 1η Φεβρουαρίου

Όσον αφορά το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου, σε αυτό κατατάσσονται οι περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή οι «κόκκινες» περιοχές. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: η Περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου η περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Στις περιοχές αυτές από σήμερα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου ισχύουν τα εξής μέτρα:

-Aπαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Αττική όπου η απαγόρευση ισχύει από 21:00 έως 05:00. Επισημαίνεται ωστόσο ότι στους δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει από 18:00 έως 05:00.

-Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021

-Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια

Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα

-Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

-Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Παπαευαγγέλου: Το λιανεμπόριο αύξησε την κινητικότητα του πληθυσμού και ο κρύος καιρός συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική
ΕΛΛΑΔΑ /Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, 18:45:14 / Τελευταία Ενημέρωση: 19:34 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας του κορονοϊού στην Αττική την προηγούμενη εβδομάδα προβλημάτισε ιδιαίτερα τους επιστήμονες της Επιτροπής, οι οποίοι ουσιαστικά εισηγήθηκαν την αυστηροποίηση των μέτρων στις κόκκινες περιοχές, όπως είπε απόψε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ενδέχεται σε κάποιο βαθμό να σχετίζεται με την αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού και ο άσχημος καιρός έπαιξε ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων» τόνισε και είπε ότι ο Φεβρουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας και για αυτό «πρέπει να καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα» καθώς δεν θέλουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Αυτή η εξέλιξη όπως είπε θα οδηγούσε ακόμα και σε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μόνο σήμερα, σημείωσε, καταγράφηκαν 528 κρούσματα στην Αττική, και αυτή είναι μια μικρή επιδείνωση που όμως προβληματίζει τους επιστήμονες. Ο συνδυασμός αυτός έκανε την επιτροπή -όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου- να αποδεχτεί την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ώστε τα καταστήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με ραντεβού για ρούχα και υπόδηση και με click away για τα υπόλοιπα αγαθά του λιανεμπορίου ώστε να μειωθεί η κινητικότητα του πληθυσμού.

Η κ. Παπαευαγγέλου ήταν ξεκάθαρη και είπε ότι πρέπει να αποφύγουμε τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη τη χώρα, εφιστώντας την προσοχή όλων και στα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού που εντοπίζονται πλέον και στην Ελλάδα.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 65 μεταλλαγμένα στελέχη, αλλά είναι πιθανόν ο αριθμός τους να αυξηθεί, προσθέτοντας ότι το πιο ασφαλές είναι «να θεωρούμε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος υπάρχει παντού ανάμεσα μας, στον διπλανό μας» και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τους κανόνες της απόστασης και της χρήσης μάσκας.

Η κ. Παπαευαγγέλου παρατήρησε, επίσης, ότι υπήρξε μικρή αύξηση των κρουσμάτων στις μεγάλες ηλικίες και κάλεσε τους ηλικιωμένους, ακόμα και αυτούς που έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς χρειάζονται αρκετές ημέρες έως ότου αυτοί θεωρηθούν προστατευμένοι από το εμβόλιο.

Αναφερόμενη στην Αττική, είπε ότι αυξήθηκε κατά 45% την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νέων διαγνώσεων και έκανε λόγο για 2.800 ενεργά κρούσματα σήμερα στην Αττική. «Βλέπουμε οριζόντια μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως αυτό το στοιχείο οδηγήσει σε εισαγωγή περισσότερων ανθρώπων στα νοσοκομεία, καθώς «ήδη παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών και στα νοσοκομεία της Αττικής». Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2,3 αλλά αυξήθηκε σε αρκετές περιοχές της χώρας, τόνισε και προσέθεσε ότι τις τελευταίες 7 ημέρες, «από τα 467 κρούσματα που είχαμε ένα ημέρα περάσαμε στα 625».

Όσον αφορά τα σχολεία, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι η λειτουργία τους δεν αυξάνει το επιδημιολογικό φορτίο γι’ αυτό και θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη τη χώρα- εκτός από τις κόκκινες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια και οι μαθητές των λυκείων θα περιμένουν έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση για να επιστρέψουν στα θρανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας που παρουσίασε η ίδια, μόλις των 0,2 των τμημάτων στα δημοτικά βρέθηκε σε αναστολή λόγω κρουσμάτων και μόνο δύο στους 10.000 μαθητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μάλιστα, τόνισε ότι χαμηλός ήταν και ο αριθμός των μολύνσεων στους εκπαιδευτικούς, εκτός από τις κόκκινες περιοχές.

Τέλος, η κ. Παπαευαγγέλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για άνοιγμα των αθλητικών χωρών που αφορούν την εκγύμναση παιδιών, γιατί η άθληση γίνεται χωρίς μάσκα και με αναπόφευκτο συγχρωτισμό. Ωστόσο τόνισε ότι προβληματίζει την επιτροπή η καθιστική ζωή των παιδιών και ο περιορισμός τους.

  • Γκ. Μαγιορκίνης: Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική μοιάζει με πλοίο που έχει ξεκινήσει αλλά δεν πρέπει να επιταχύνει

Για αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Όμως παρατήρησε ότι προς το παρόν έχει μειωθεί κατά 12% η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγειάς. Όσον αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών covid σε όλη τη χώρα, είπε ότι είναι σταθερές, αλλά επανέλαβε πως υπάρχει σημαντική αύξηση των νέων διαγνώσεων στην Αττική.

Μάλιστα παρομοίωσε την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική με ένα πλοίο το οποίο κινείται προς το παρόν με αργή ταχύτητα, δηλαδή «φαίνεται μία ήπια αύξηση των περιστατικών αλλά θέλουμε όπως είπε να προλάβουμε να μην επιταχύνει». Αν ξεκινήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα το πλοίο αυτό θα είναι δύσκολο να σταματήσει, όπως άφησε να εννοηθεί.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η επιδείνωση των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών δείχνει αυξητική τάση που ίσως επιβαρύνει τις επόμενες ημέρες το σύστημα υγείας.

Αναφερόμενος στην κολχικίνη τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, αλλά είναι προκαταρκτικά και θα ακολουθήσουν κι άλλες μελέτες. Είναι ένα φάρμακο που η επιτροπή αποφάσισε να εντάξει στο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά θα πρέπει να χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού, γιατί όπως όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες.

  • Κοντοζαμάνης: Αδύνατο να διακινηθεί ως προϊόν μαύρης αγοράς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη χώρα μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα εμβόλια και αν αυτά μπορούν να διακινηθούν στη μαύρη αγορά, ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι «είναι αδύνατο να διακινηθεί ως προϊόν μαύρης αγοράς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς η διανομή του και η φύλαξη του ελέγχεται από το κράτος». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει προσπάθειες κερδοσκοπίας μέσω του σκοτεινού διαδικτύου προϊόντων που είτε δεν θα παραδοθούν σε αυτούς που τα παραγγέλνουν ή δεν είναι γνήσια. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας, κατέληξε.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Η κατανομή των κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

51 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

61 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

44 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

12 κρούσματα στην Π.Ε Δυτικής Αττικής

124 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

46 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών

45 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

68 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας

9 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

40 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Ζακύνθου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

17 κρούσματα στην Π.Ε.Ηρακλείου

7 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε Καστοριάς

5 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

10 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

7 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε.Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Νήσων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε.Πέλλας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης

2 κρούσματα στην Π.Ε Ρόδου

4 κρούσματα στην Π.Ε Σάμου

11 κρούσματα στην Π.Ε Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε Τρικάλων

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

17 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής

2 κρούσματα στην Π.Ε Χανίων

19 κρούσματα υπό διερεύνηση

Τι αλλαγές «φέρνει» το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια που κατατέθηκε στη Βουλή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: